Milánóban a séfek és pizzasütők ötletes stresszoldó kampányba kezdtek

Milano keeps on cooking – vagyis Milánó tovább főz. Ez a neve a kampánynak, amihez legalább negyven séf, szakács, pizzasütő, cukrász csatlakozott. Közöttük bőven találunk Michelin-csillagos nagy sztárséfet is. A mozgalom célja, hogy a vesztegzár alá helyezett Olaszországban kicsit lazítsanak az otthon rekedt lakosok szorongásán, félelmén. Ezért ők főznek és főznek, az Instagramon osztják meg receptjeiket. 

Mi is megírtuk, hogy az olaszok #otthonmaradok hashtaggel kívánnak tudatosan és büszkén kiállni amellett, hogy képesek felülkerekedni egyéni szabadságukon és kényelmükön, a közösség érdekében. Már híres arcai is vannak a közösségi összefogásnak, például Frencesco Totti futballista, Tiziano Ferro, Jovanotti és Eros Ramazotti zenészek, és Paolo Sorrentino Oscar-díjas rendezőzseni, hogy pár olyan példát említsünk, akiket itthon is ismerünk.

Olaszországot említve az elmúlt napokban-hetekben a COVID–19 és a leterhelt egészségügy jut eszünkbe, de az otthon maradó állampolgárok nem is lennének igazi olaszok, ha nem gondolnának arra, mit tesznek az asztalra az család elé.

Esetükben megállja a helyét a több kiló liszt betárazása, hiszen szinte minden mamma és az utánuk következő generációk is szívesen gyúrnak például házi pastát.

Ehhez szeretnének segítséget nyújtani az ismert gasztronómiai szakemberek, séfek, pizzaiolok és cukrászok.

A Milano keeps cooking mozgalom keretein belül olyan kiválóságok, mint Filippo La Mantia, Enrico Bartolini, Andrea Berton főznek az Instagramon, és segítenek jobbnál jobb receptekkel mindazoknak, akik otthon ragadtak, és rémképekkel a lelki szemeik előtt várják a vírus elvonulását.

Jókedéllyel, szeretettel főznek és mutatják meg, hogy nem félnek, még ők sem, pedig a vendéglátás és a turizmus kéz a kézben járnak, és bizony a Michelin-csillagos éttermeknek is ugyanúgy be kellett zárniuk, mint a bisztróknak, kávézóknak.

A kampányhoz csatlakozó tehetségek és ételművészek mindennapjaiba és legjobb receptjeibe leshetnek be az olaszok (és persze mindenki, aki követi a hashtaget és az élő és Insta Story highlightba került videókat). Lássuk be, példátlan ez a közelség, és megint csak rendkívüli az életigenlés és összefogás is. A séfek igyekeznek kevés alapanyagos, egyszerűbb receptúrákat megosztani, de azért a kicsit emeltebb gurmévonal sem marad ki majd.

A mozgalomhoz egy kötényt is gyártottak, azok megvásárlásával a vírussal harcoló olasz kórházak egyikét lehet támogatni.

Ez is érdekelhet:
#otthonmaradok, kommunikálják a büszke és felelősségteljes olaszok

Az olaszok nem pánikolnak, inkább felelősségteljesen cselekszenek.

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Instagram)

 

milánó | séfek | milánó tovább főz | otthonmaradok | michelin-csillag | instagram

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés