Kiderült, hova költöznek a milliárdosok Amerikában

Az Amerikai Egyesült Államok a világ egyik leggazdagabb országa. De mely részeire költöznek a milliomosok? Elöljáróban annyit elárulhatunk, nem azokra a helyekre, amelyekre először gondolnánk.

A Henley & Partners befektetési tanácsadó cég által készített friss jelentés szerint egyre nő az amerikai milliomosok száma, a jól kereső állampolgároknak pedig megvannak a maguk kedvenc városai. Nem meglepő módon az olyan nagyvárosok, mint New York, Los Angeles és Chicago továbbra is vonzzák az ultragazdagokat, de egyre többen költöznek kisebb városokba.

Az új kedvenc Austin, Scottsdale és West Palm Beach lett.

„Inkább a 'milliomos remix' jelenséget tapasztaljuk Amerikában, nem pedig egy tömeges vándorlást" – írja jelentésében Mehdi Kadiri, a Henley & Partners vezetője. Hozzáteszi, Austin ultragazdag lakosainak száma az elmúlt tíz évben 110 százalékkal nőtt, köszönhetően annak, hogy például a Tesla és az Oracle is ode költöztette központját.

Scottsdale sem maradt el tőle, a milliárdosok száma Phoenix elővárosában ugyanennyi idő alatt 102 százalékkal nőtt. Az ultragazdagok az exkluzív golfhelyei és prémium szórakozási lehetőségei miatt találják vonzónak a várost, ahová a gazdag nyugdíjasok mellett rengeteg, a technológiai iparban dolgozó vállalkozó is beköltözött.

Dél-Floridába, West Palm Beach-be a pandémia idején indult meg a milliomosvándorlás, főleg New Yorkból és Kaliforniából érkeztek új lakók. A prognózisok szerint pedig a jövőben Salt Lake City, Tampa és Naples is hasonló népszerűségre tehet majd szert.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

költözés | amerika | usa | ultragazdag | milliárdos

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom