Close
Kínában tudomást se vesznek a járványról: milliókat vár a világ leghosszabb fesztiválja

Kínában tudomást se vesznek a járványról: milliókat vár a világ leghosszabb fesztiválja

A hagyományoknak megfelelően, a pandémia ellenére megnyitotta kapuit a világ legnagyszabásúbb fesztiválja a kínai Harbinban. A hó- és jégfesztivál idén is milliókat vár.

Káprázatos jégbirodalmat húztak fel a kínai–orosz határ közelében fekvő Harbin városában idén is.

A január 5-én elstartolt hó- és jégfesztivál a teljes szezonban, akár négy-öt hónapon keresztül is tarthat az időjárástól függően.

A monumentális, jégből készült építmények, illetve szobrok több százezer négyzetméteren terülnek el, a kiegészítő programok között pedig szórakoztató és kulturális lehetőségek is vannak, de kitüntetett figyelmet kap a 2022-es pekingi téli olimpia népszerűsítése is.

Annak ellenére, hogy szerte a világon szigorú korlátozó intézkedések vannak életben, Kína a jelek szerint túl van a járványon, mindössze néhány egyszerűbb szabályt kell betartania annak a több millió turistának, akik a következő hetekben, hónapokban megfordulnak a fesztivál falai között.

A látogatók testhőmérsékletét a bejáratnál megmérik, maszkot kell viselniük, valamint be kell mutatniuk az egészségügyi kódjukat is egy speciális, mobiltelefonra telepíthető applikáción keresztül, amely igazolja, hogy nem kerültek szoros kapcsolatba igazolt koronavírus-fertőzöttel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

covid | tél | covid-19 | jég | pandémia

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram