Close
Kínában tudomást se vesznek a járványról: milliókat vár a világ leghosszabb fesztiválja

Kínában tudomást se vesznek a járványról: milliókat vár a világ leghosszabb fesztiválja

A hagyományoknak megfelelően, a pandémia ellenére megnyitotta kapuit a világ legnagyszabásúbb fesztiválja a kínai Harbinban. A hó- és jégfesztivál idén is milliókat vár.

Káprázatos jégbirodalmat húztak fel a kínai–orosz határ közelében fekvő Harbin városában idén is.

A január 5-én elstartolt hó- és jégfesztivál a teljes szezonban, akár négy-öt hónapon keresztül is tarthat az időjárástól függően.

A monumentális, jégből készült építmények, illetve szobrok több százezer négyzetméteren terülnek el, a kiegészítő programok között pedig szórakoztató és kulturális lehetőségek is vannak, de kitüntetett figyelmet kap a 2022-es pekingi téli olimpia népszerűsítése is.

Annak ellenére, hogy szerte a világon szigorú korlátozó intézkedések vannak életben, Kína a jelek szerint túl van a járványon, mindössze néhány egyszerűbb szabályt kell betartania annak a több millió turistának, akik a következő hetekben, hónapokban megfordulnak a fesztivál falai között.

A látogatók testhőmérsékletét a bejáratnál megmérik, maszkot kell viselniük, valamint be kell mutatniuk az egészségügyi kódjukat is egy speciális, mobiltelefonra telepíthető applikáción keresztül, amely igazolja, hogy nem kerültek szoros kapcsolatba igazolt koronavírus-fertőzöttel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom