Close
Milyen a tökéletes karikagyűrűpár?

Milyen a tökéletes karikagyűrűpár?

Ha már túl vagytok az eljegyzésen és úgy érzitek, hogy ideje elkezdeni szervezni az esküvőt, akkor ehhez hozzátartozik az is, hogy el kell kezdenetek nézelődni karikagyűrűk terén is. De vajon kinek milyen a tökéletes karikagyűrű?

Legfőbb szempontok

A karikagyűrű kiválasztása tekintetében számos szempont merül fel, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az egyik ilyen felmerülő kérdés az, hogy a két gyűrű egyforma lesz-e, vagy csak főbb vonalaikban egyeznek meg?! Természetesen mindkét tábornak megvannak az érvei, hogy miért legyen teljesen egyforma vagy éppen különböző a gyűrűpár. Ez maximálisan a pár habitusától függ, hiszen a nők általában szeretik a gyémánttal és különböző drágakövekkel díszített ékszereket, míg a férfiak nem feltétlenül rajonganak értük.

Rendkívül lényeges szempont továbbá, hogy milyen alapanyagból készüljön a karikagyűrű. A legnépszerűbb nemesfém erre már évszázadok óta az arany. Természetesen készülhet platinából, palládiumból, de akár ezüstből is. Míg az előbbi meglehetősen kemény és tartós nemesfém, addig az ezüst egy meglehetősen puha és könnyen deformálódó alapanyag. Éppen ezért nem javasoljuk, hogy egy mindennapos használatnak kitett ékszert könnyen roncsolódó alapanyagból készíttessen el bárki is.

Éppen ezért használják a karikagyűrű-készítés legfőbb alapanyagaként az aranyat. Ma már nemcsak a jól ismert sárgaarany szolgálhat az ékszer alapjául, hanem egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fehér- és a rozéarany változatok is. Ha mindhárom szín tetszik, és nem tudunk választani, akkor akár kombinálhatjuk is őket.

Milyen vastag legyen? Legyen benne kő?

A gyűrű vastagsága sem mindegy, de ez nagyban függ attól, hogy a leendő viselőjének milyen vastag és milyen formájú az ujja. Ha husisabb az ujj, akkor nyugodt szívvel válassz vékony karikát, mivel az mutat majd a legjobban a kezeden. De persze nem kell lemondanod a szélesebb darabokról sem, a lényeg, hogy jól érezd magad benne. A vékony ujjakra nyugodtan válassz szélesebb ékszert, de ha nem tartasz attól, hogy túl törékenynek fog tűnni az ujjadon egy vékony darab, akkor akár az is jó megoldás.

A kő kérdése inkább a hölgyek esetében meghatározó elem. A karikagyűrűk általában gyémántot tartalmaznak, de ha ez nem jó megoldás, akkor nyugodt szívvel válassz bele cirkónia vagy esetleg Swarovski kristályt. Bár azt gondolnánk, hogy a kövek csak a hölgyek kiváltsága, mégis egyre gyakoribb, hogy a vőlegények is kérnek a karikagyűrűbe egy-egy barna vagy épp fekete színű drágakövet.

Az Ékszerpalota kínálatában igen színes választék áll a rendelkezésedre a különböző karikagyűrűk tekintetében, így biztosan megtalálod a számodra ideális darabot. Azt pedig fontos tudni, hogy ez az első igazi kompromisszum egy pár életében, így érdemes alaposan átbeszélni, hogy ki mit szeretne.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Segítség a gyepfoltozáshoz, kopasz foltok újravetéséhez
A kültéri konnektor és dugaljoszlop kiválasztásának fontosabb tényezői
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom