Close
Minden fa a helyén maradt, amikor megépítették ezt a kaliforniai álombirtokot

Minden fa a helyén maradt, amikor megépítették ezt a kaliforniai álombirtokot

Részünkről máris külön dicséretet kapnak ennek a kaliforniai farmnak a megálmodói, mert úgy húzták fel a birtokot, hogy egyetlen egy fát sem kellett eltávolítaniuk hozzá.

A Field Architecture által megalkotott Pinon Ranch San Franciscótól délre, a Portola-völgyben bújik meg egészen idilli, dimbes-dombos, tölgyfaligettel és zöldellő rétekkel átölelt környezetben.

A ranch tulajdonosai lángoló szerelmet táplálnak a zene és a lovak iránt, így hát a rezidenciát is ennek megfelelően alakították ki: a főépület és az istállók mellett különálló stúdiókat is kapott.

A tervezéskor kiemelkedően fontos volt a táj tiszteletben tartása, ami valljuk be, nem bizonyult egyszerű feladatnak. Ez látszik a főépület szokatlan alakzatán, melynek alapjait viszont úgy ásták meg, hogy valamennyi fa a helyén maradhatott.

Douglas-fenyőt használtak a külső falakhoz, a megkapó panoráma biztosításához pedig hatalmas méretű üvegablakokat szereltek fel – ebből sejthető, hogy a természetes fény beáramlása gyakorlatilag akadálytalanul történhet.

Az otthont két nagyobb zónára osztották fel: az egyik afféle közösségi helyiségnek mondható, míg a másikba a fő lakosztály és további három hálószoba tartozik. A zónákat egy üvegezett előcsarnok köti össze, amely nem csupán egyes szobákba, hanem a szomszédos tölgyfákhoz is átjárást biztosít.

Az enteriőrben hűvös és meleg anyagok váltják egymást. A betonpadló és az acélgerendák fából ácsolt mennyezettel és szekrényekkel párosulva teszik hangulatossá a rezidenciát, nem beszélve a kényelmes, kortárs stílusú bútorokról.

A közös helyiségben a mozdítható tetőnek köszönhetően még több természetes fény áramlik ebbe a meghitt, egyáltalán nem túlgondolt vidéki kis álomotthonba.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

kalifornia | Pinon Ranch | vidék | farm | istálló

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Korábbi focilegendától lehet megvenni Leonardo da Vinci utolsó olasz otthonát

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close