Close
Minden fa a helyén maradt, amikor megépítették ezt a kaliforniai álombirtokot

Minden fa a helyén maradt, amikor megépítették ezt a kaliforniai álombirtokot

Részünkről máris külön dicséretet kapnak ennek a kaliforniai farmnak a megálmodói, mert úgy húzták fel a birtokot, hogy egyetlen egy fát sem kellett eltávolítaniuk hozzá.

A Field Architecture által megalkotott Pinon Ranch San Franciscótól délre, a Portola-völgyben bújik meg egészen idilli, dimbes-dombos, tölgyfaligettel és zöldellő rétekkel átölelt környezetben.

A ranch tulajdonosai lángoló szerelmet táplálnak a zene és a lovak iránt, így hát a rezidenciát is ennek megfelelően alakították ki: a főépület és az istállók mellett különálló stúdiókat is kapott.

A tervezéskor kiemelkedően fontos volt a táj tiszteletben tartása, ami valljuk be, nem bizonyult egyszerű feladatnak. Ez látszik a főépület szokatlan alakzatán, melynek alapjait viszont úgy ásták meg, hogy valamennyi fa a helyén maradhatott.

Douglas-fenyőt használtak a külső falakhoz, a megkapó panoráma biztosításához pedig hatalmas méretű üvegablakokat szereltek fel – ebből sejthető, hogy a természetes fény beáramlása gyakorlatilag akadálytalanul történhet.

Az otthont két nagyobb zónára osztották fel: az egyik afféle közösségi helyiségnek mondható, míg a másikba a fő lakosztály és további három hálószoba tartozik. A zónákat egy üvegezett előcsarnok köti össze, amely nem csupán egyes szobákba, hanem a szomszédos tölgyfákhoz is átjárást biztosít.

Az enteriőrben hűvös és meleg anyagok váltják egymást. A betonpadló és az acélgerendák fából ácsolt mennyezettel és szekrényekkel párosulva teszik hangulatossá a rezidenciát, nem beszélve a kényelmes, kortárs stílusú bútorokról.

A közös helyiségben a mozdítható tetőnek köszönhetően még több természetes fény áramlik ebbe a meghitt, egyáltalán nem túlgondolt vidéki kis álomotthonba.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom