Párizsban mini városi erdőkkel küzdenének a globális felmelegedés ellen

Az elképzelések példamutatónak tűnnek, a francia főváros hamarosan élhetőbb és még gyönyörűbb lehet.

A Föld jelenleg körülbelül 3 billió fának ad otthont, ám ezek közül csak nagyon kevés található a nagyvárosok központi területein. Pedig épp az ilyen helyeken lenne rájuk a legnagyobb szükség ahhoz, hogy az ott élők számára elviselhetőbbé tegyék a levegő és az utak hőmérsékletét.

Mivel az elmúlt hetekben nálunk is megtapasztalt hőség Párizst sem kímélte, a francia fővárosban jelentős és példamutató fejlesztéseket jelentettek be. A tervek szerint kis városi erdőket telepítenének a város legforgalmasabb részein, például a városháza környezetében, az operapalota mögött és a vasútállomás mellett.

Természetesen a Szajna partját is szeretnék zöldebbé varázsolni. Annak érdekében, hogy a kilátás zavartalan maradjon, a folyó jobb oldalára fák helyett inkább füvet, csodaszép kerteket terveznek. A projekt révén a város nemcsak élhetőbb, hanem még gyönyörűbb is lehet.

A polgármester, Anne Hidalgo határozottan kijelölte a közeljövő céljait; csökkenteni kell a szén-dioxid-kibocsátást és meg kell gátolni a hőmérséklet további emelkedését.

A terv megvalósítását nem is akarják halogatni, ideális esetben már jövőre sokkal zöldebb lehet a város.

Persze a globális felmelegedés ellen Párizs nem veheti fel a harcot egyedül, a megfelelő utat azonban kijelölhetik a többi főváros számára. Ha sikerrel járnak, remélhetőleg egyre több város kezd hasonló fatelepítési programokba.

Ez is érdekelhet:

Ezért akarják lezárni a turisták előtt Párizs legszínesebb utcáját

Egyre több olyan hely akad a nagyvilágban, ahol kezdik megelégelni a turisták invázióját. Hamarosan le is zárhatják a francia főváros XII. kerületében található rue Crémieux-t az idegenek előtt.

(Képek: Dezeen)

globális felmelegedés | városi | hőmérséklet | város | fa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom