Close
Párizsban mini városi erdőkkel küzdenének a globális felmelegedés ellen

Párizsban mini városi erdőkkel küzdenének a globális felmelegedés ellen

Az elképzelések példamutatónak tűnnek, a francia főváros hamarosan élhetőbb és még gyönyörűbb lehet.

A Föld jelenleg körülbelül 3 billió fának ad otthont, ám ezek közül csak nagyon kevés található a nagyvárosok központi területein. Pedig épp az ilyen helyeken lenne rájuk a legnagyobb szükség ahhoz, hogy az ott élők számára elviselhetőbbé tegyék a levegő és az utak hőmérsékletét.

Mivel az elmúlt hetekben nálunk is megtapasztalt hőség Párizst sem kímélte, a francia fővárosban jelentős és példamutató fejlesztéseket jelentettek be. A tervek szerint kis városi erdőket telepítenének a város legforgalmasabb részein, például a városháza környezetében, az operapalota mögött és a vasútállomás mellett.

Természetesen a Szajna partját is szeretnék zöldebbé varázsolni. Annak érdekében, hogy a kilátás zavartalan maradjon, a folyó jobb oldalára fák helyett inkább füvet, csodaszép kerteket terveznek. A projekt révén a város nemcsak élhetőbb, hanem még gyönyörűbb is lehet.

A polgármester, Anne Hidalgo határozottan kijelölte a közeljövő céljait; csökkenteni kell a szén-dioxid-kibocsátást és meg kell gátolni a hőmérséklet további emelkedését.

A terv megvalósítását nem is akarják halogatni, ideális esetben már jövőre sokkal zöldebb lehet a város.

Persze a globális felmelegedés ellen Párizs nem veheti fel a harcot egyedül, a megfelelő utat azonban kijelölhetik a többi főváros számára. Ha sikerrel járnak, remélhetőleg egyre több város kezd hasonló fatelepítési programokba.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

főváros | hőmérséklet | város | faültetés | párizs

FOLYTASD EZZEL

Eláruljuk, miért nem érdemes kihagyni a szezon talán legizgalmasabb dizájneseményét

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram