Close
Párizsban mini városi erdőkkel küzdenének a globális felmelegedés ellen

Párizsban mini városi erdőkkel küzdenének a globális felmelegedés ellen

Az elképzelések példamutatónak tűnnek, a francia főváros hamarosan élhetőbb és még gyönyörűbb lehet.

A Föld jelenleg körülbelül 3 billió fának ad otthont, ám ezek közül csak nagyon kevés található a nagyvárosok központi területein. Pedig épp az ilyen helyeken lenne rájuk a legnagyobb szükség ahhoz, hogy az ott élők számára elviselhetőbbé tegyék a levegő és az utak hőmérsékletét.

Mivel az elmúlt hetekben nálunk is megtapasztalt hőség Párizst sem kímélte, a francia fővárosban jelentős és példamutató fejlesztéseket jelentettek be. A tervek szerint kis városi erdőket telepítenének a város legforgalmasabb részein, például a városháza környezetében, az operapalota mögött és a vasútállomás mellett.

Természetesen a Szajna partját is szeretnék zöldebbé varázsolni. Annak érdekében, hogy a kilátás zavartalan maradjon, a folyó jobb oldalára fák helyett inkább füvet, csodaszép kerteket terveznek. A projekt révén a város nemcsak élhetőbb, hanem még gyönyörűbb is lehet.

A polgármester, Anne Hidalgo határozottan kijelölte a közeljövő céljait; csökkenteni kell a szén-dioxid-kibocsátást és meg kell gátolni a hőmérséklet további emelkedését.

A terv megvalósítását nem is akarják halogatni, ideális esetben már jövőre sokkal zöldebb lehet a város.

Persze a globális felmelegedés ellen Párizs nem veheti fel a harcot egyedül, a megfelelő utat azonban kijelölhetik a többi főváros számára. Ha sikerrel járnak, remélhetőleg egyre több város kezd hasonló fatelepítési programokba.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom