Az ukrán Kult borít mindent, amit a borbélyságokról gondoltunk

Az üzlet előtt pörög a fehér-piros-kék rúd, nőknek tilos a belépés, odabent pedig azonos karakterű, szakállas, pomádés hajú borbélyok segítenek, hogy a delikvensek ugyanolyan jólfésülten távozzanak, mint amilyenek a borbélyok maguk. A dizájn sokszor a macsósabb vintázs irányt erősíti, és sok a faanyag is. De nem az odessai Kultban.

Ott a minimalizmus a csapásirány, semmi ötvenes évek bája, vagy egyéb vintázs kiegészítők, a Deribasovszkaja utcához közel található borbélyság olyan vizuális élményt nyújt, ami miatt már megéri megigazíttatni a frizurát.

A Sivak & Partners tervezőiroda pontos és rendkívüli munkát végzett, ám számos nehézséggel kellett szembenézniük a tér kialakításakor. Az üzlethelyiségnek eleve rendhagyó formája van, valamint a megrendelő szerette volna, ha elvonulós, pihenős-várakozós részt is terveznek, valamint egy kozmetikai szobát és egy tetoválásra alkalmas helyiséget is.

Semmiképp nem akartak felülni a vintázs divathullámra, valami merőben újat szerettek volna alkotni, ami láthatóan sikerült is. Sweeney Todd zokogna, de mi tapsolunk a képek láttán.

A Kult brutális és elegáns egyben, sok márvánnyal, betonnal és rozsdamentes acélfelülettel, tükrökkel és célzottan hideg fényekkel.

A legszűkebb keresztmetszet maga a tervezésre és kivitelezésre rendelkezésre álló idő volt: másfél hónap alatt kellett egy régi, lepukkant üzlethelyiségből kihozni a maximumot. Nem volt sem hibalehetőség, sem újratervezés. A kivitelezésen összesen tizenöt ember dolgozott, gyakorlatilag éjjel-nappal.

Az odessai Kult borbélyság maga a hideg elegancia, és nagyon jól áll neki ez a kimértség.

Ez is érdekelhet:

Nagyjából két év múlva Miamiban találjuk majd az USA legmenőbb toronyházát

Egy építészcéggel közösen húz fel egy nem akármilyen toronyházat az Aston Martin.

odessa | ukrajna | enteriőr | borbélyság | barber shop

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom