Minimalista stílusú bonbonok hódítják meg a világot

A műanyag helyett merített papírból készít fantasztikus csomagolást a norvég OlssønBarbieri a CF 18 Chocolatier nevű helyi cukrászat számára, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra a gasztronómiában.

Nem mindennapi csomagolást készített a norvég CF18 Chocolatier kézműves cukrászüzem számára az OlssønBarbieri. Annak érdekében ugyanis, hogy teljesen kiválthassák a bonbonok csomagolásakor rendszerint használt műanyagot, újrahasznosított kartondobozokat, merített papírokat és más, papírbetéteket használnak. A merített papír különlegessége abban rejlik, hogy cellulózrostjainak köszönhetően a hagyományos papírhoz képest sokkal képlékenyebb, amelybe egy speciális mélynyomó géppel kör alakú bemélyedéseket lehet készíteni, így alkalmassá válik arra, hogy rögzítse a bonbonokat a dobozban.

A tervezők úgy vélték, hogy mivel a műanyag az alapértelmezett megoldás sok iparág számára, ez a projekt tökéletes arra, hogy egy alternatív anyaggal kísérletezzenek. Törekvéseik sikeresek voltak, hiszen a kutatások bebizonyították:

a csomagolás előállításának folyamata hetvenegy százalékkal kevesebb szenet bocsátott ki, mint egy hasonló műanyag tálca legyártása.

A bonbon külső borítása is különleges, szintén az innovatív újrahasznosított anyagból készült. Egy perforációt is terveztek a dobozra, hogy ezt feltépve férjenek hozzá a fogyasztók a dobozban elhelyezett édességekhez, amelyek szintén nem mindennapi látványt nyújtanak.

A bonbonok a Norvégiában található valódi köveket és ásványi anyagokat idézik meg. A juzu és a narancs ízű csokoládék sötétszürke színe a larvikite nevű kőre hasonlít, amely a Vestfold és a Telemark régióra jellemző. A málna változat pedig a szienit nevű kő előtt tiszteleg, amely leginkább a gránitra hasonlít, és Oslo környékén lelhető fel.

Nem ez az első alkalom, hogy az OlssønBarbieri dizájnerei minimalista stílusú, környezetbarát csomagolást terveznek. Korábban ők alkották meg a Snåsa palackozott víz teljesen újrahasznosítható anyagokból készült csomagolását is.

Ez is érdekelhet:

A rózsaszín csoki, amelynek erősebb a marketingje, mint az íze

Az elmúlt években egyre több helyen jelent meg a titokzatos rózsaszín csokoládé. Mesélünk róla.

kortárs design | gasztronómia | bonbon | design | norvég

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom