A műanyag helyett merített papírból készít fantasztikus csomagolást a norvég OlssønBarbieri a CF 18 Chocolatier nevű helyi cukrászat számára, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra a gasztronómiában.
Nem mindennapi csomagolást készített a norvég CF18 Chocolatier kézműves cukrászüzem számára az OlssønBarbieri. Annak érdekében ugyanis, hogy teljesen kiválthassák a bonbonok csomagolásakor rendszerint használt műanyagot, újrahasznosított kartondobozokat, merített papírokat és más, papírbetéteket használnak. A merített papír különlegessége abban rejlik, hogy cellulózrostjainak köszönhetően a hagyományos papírhoz képest sokkal képlékenyebb, amelybe egy speciális mélynyomó géppel kör alakú bemélyedéseket lehet készíteni, így alkalmassá válik arra, hogy rögzítse a bonbonokat a dobozban.
A tervezők úgy vélték, hogy mivel a műanyag az alapértelmezett megoldás sok iparág számára, ez a projekt tökéletes arra, hogy egy alternatív anyaggal kísérletezzenek. Törekvéseik sikeresek voltak, hiszen a kutatások bebizonyították:
a csomagolás előállításának folyamata hetvenegy százalékkal kevesebb szenet bocsátott ki, mint egy hasonló műanyag tálca legyártása.
A bonbon külső borítása is különleges, szintén az innovatív újrahasznosított anyagból készült. Egy perforációt is terveztek a dobozra, hogy ezt feltépve férjenek hozzá a fogyasztók a dobozban elhelyezett édességekhez, amelyek szintén nem mindennapi látványt nyújtanak.
A bonbonok a Norvégiában található valódi köveket és ásványi anyagokat idézik meg. A juzu és a narancs ízű csokoládék sötétszürke színe a larvikite nevű kőre hasonlít, amely a Vestfold és a Telemark régióra jellemző. A málna változat pedig a szienit nevű kő előtt tiszteleg, amely leginkább a gránitra hasonlít, és Oslo környékén lelhető fel.
Nem ez az első alkalom, hogy az OlssønBarbieri dizájnerei minimalista stílusú, környezetbarát csomagolást terveznek. Korábban ők alkották meg a Snåsa palackozott víz teljesen újrahasznosítható anyagokból készült csomagolását is.
Ez is érdekelhet:
minimalista | gasztronómia | norvég | design | minimalizmus | bonbon
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!