Close
Minimalista stílusú bonbonok hódítják meg a világot

Minimalista stílusú bonbonok hódítják meg a világot

A műanyag helyett merített papírból készít fantasztikus csomagolást a norvég OlssønBarbieri a CF 18 Chocolatier nevű helyi cukrászat számára, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra a gasztronómiában.

Nem mindennapi csomagolást készített a norvég CF18 Chocolatier kézműves cukrászüzem számára az OlssønBarbieri. Annak érdekében ugyanis, hogy teljesen kiválthassák a bonbonok csomagolásakor rendszerint használt műanyagot, újrahasznosított kartondobozokat, merített papírokat és más, papírbetéteket használnak. A merített papír különlegessége abban rejlik, hogy cellulózrostjainak köszönhetően a hagyományos papírhoz képest sokkal képlékenyebb, amelybe egy speciális mélynyomó géppel kör alakú bemélyedéseket lehet készíteni, így alkalmassá válik arra, hogy rögzítse a bonbonokat a dobozban.

A tervezők úgy vélték, hogy mivel a műanyag az alapértelmezett megoldás sok iparág számára, ez a projekt tökéletes arra, hogy egy alternatív anyaggal kísérletezzenek. Törekvéseik sikeresek voltak, hiszen a kutatások bebizonyították:

a csomagolás előállításának folyamata hetvenegy százalékkal kevesebb szenet bocsátott ki, mint egy hasonló műanyag tálca legyártása.

A bonbon külső borítása is különleges, szintén az innovatív újrahasznosított anyagból készült. Egy perforációt is terveztek a dobozra, hogy ezt feltépve férjenek hozzá a fogyasztók a dobozban elhelyezett édességekhez, amelyek szintén nem mindennapi látványt nyújtanak.

A bonbonok a Norvégiában található valódi köveket és ásványi anyagokat idézik meg. A juzu és a narancs ízű csokoládék sötétszürke színe a larvikite nevű kőre hasonlít, amely a Vestfold és a Telemark régióra jellemző. A málna változat pedig a szienit nevű kő előtt tiszteleg, amely leginkább a gránitra hasonlít, és Oslo környékén lelhető fel.

Nem ez az első alkalom, hogy az OlssønBarbieri dizájnerei minimalista stílusú, környezetbarát csomagolást terveznek. Korábban ők alkották meg a Snåsa palackozott víz teljesen újrahasznosítható anyagokból készült csomagolását is.

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom