Close
Mit érdemes tudni a mobiljegyek vásárlásáról?

Mit érdemes tudni a mobiljegyek vásárlásáról?

Az utóbbi években a telefonon elérhető kényelmi applikációk száma ugrásszerűen megnövekedett. Ez annak is köszönhető, hogy a magyar infrastruktúra is felvette a tempót a nyugattal és egyre több területen érhetőek el az okos megoldások. Idetartozik az is, hogy már a számláinkat is be tudjuk fizetni egy okostelefon segítségével, de már a parkolás, a tömegközlekedési jegyek és az autópálya-matricák vásárlása is megoldható.

 

Mi szükséges ahhoz, hogy tudjunk telefonon tömegközlekedési jegyet venni?

 

Természetesen elsősorban egy okostelefon, ami szerencsére már a lakosság nagy részének a zsebében ott lapul. A következő lépés egy applikáció letöltése, mint amilyen a VoxPay alkalmazás is. Ez például elérhető az AppStore-ban és a Google Play áruházban is, így senki nem fog kimaradni a lehetőségből. Ha megvagyunk a telepítéssel, jöhet a regisztráció, amit megoldhatunk az e-mail címünkkel is, de ha még hamarabb szeretnénk végezni, akkor használhatjuk a Facebook vagy Google fiókunkat is.

Ezt követően meg is érkezünk az applikáció felületére, ahol már csak az a kérdés, hogy melyik szolgáltatást szeretnénk használni? A tömegközlekedési mobiljegyek vásárlásával rengeteg időt spórolhatunk meg. Konkrétan bárhol, bármikor megvehetjük a szükséges jegyeket, azokat könnyen rendszerezhetjük és kezelhetjük, valamint az érvényesítésük is gyerekjáték. Az összes megvásárolt jegyet, valamint a hozzájuk kapcsolódó tranzakciókat is naplózza a rendszer, így a későbbiekben, például a hónap végén megnézhetjük, hogy az adott hónapban mennyit költöttünk tömegközlekedésre.

 

A parkolásra és az autópálya-matricára is megoldást jelent

 

Ha parkolásra és/vagy autópálya-matrica vásárlásra is szeretnénk használni az applikációt, akkor mindenképpen meg kell adnunk az autó rendszámát, valamint a mobiltelefonszámunkat. Természetesen ez se vesz igénybe egy-két percnél többet, így hamar végezhetünk az adminisztrációval is.

 

Mindegyik szolgáltatásra igaz az, hogy a fizetés gyorsan és egyszerűen történhet. Elég csak egy bankkártyát társítani a fiókunkhoz, de ha ezt nem szeretnénk, akkor feltölthetjük az egyenlegünket például banki utalással. Utóbbinál érdemes odafigyelni, hogy banki nyitvatartás során 5-10 percet vesz igénybe a könyvelés, azaz az “egyenlegre érkezés”. Ha pedig azon kívül utalunk, akkor az a következő nyitás alkalmával fog jóváíródni fiókunkon.

 

Környezetvédelem és kényelem

 

A mobilapplikáció használatával nem kell többet bajlódnunk a papírral, az egész utazás papírmentes lesz. Ezzel védjük a környezetünket, mivel sokkal kevesebb szemetet termelünk. A kényelem sem utolsó szempont, mivel elég kellemetlen tud lenni, ha még utazás előtt muszáj bemenni egy boltba jegyet venni, ahol ki tudja hányan vannak, és mennyi időt kell várni, mire sorra kerülünk. Érdemes az újdonságokat kipróbálni, mivel egy alkalmazás segítségével a mindennapjaink sokkal könnyebbek lesznek.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Lépj időben, lassítsd le a kopaszodást!

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom