Close
Ezeket nem szabad csinálni egy repülőúton egy légiutas-kísérő szerint

Ezeket nem szabad csinálni egy repülőúton egy légiutas-kísérő szerint

Van pár közismert dolog, amit a repülés során nem illik vagy nem érdemes megtenni, de mindig akadnak újak – ezekből mutat párat egy légiutas-kísérő.

Tommy Cimato összerakott egy listát arról, szerinte miket ne tegyünk meg soha a fedélzeten. Ezt látva minimum elgondolkodunk például a repülőgépek ablakairól.

.

Így, a Covid-korszakban Cimato tanácsain nem meglepő módon nagyrészt higiéniai szempontokat taglalnak. Ha mondjuk ki kell mennünk a mosdóba, nem javasolja, hogy az öblítő gombját kézzel érintsük meg, hanem inkább használjunk zsebkendőt.

Szerinte a sokak által áhított ablak melletti ülés is problémás.

Remek opciónak számít, ha élvezni szeretnénk a kilátást, illetve könnyedén kísértésbe ejt, hogy ott pihentessük a fejünket egy kis szundikáláshoz, de Cimato utóbbit egyáltalán nem támogatja, mondván, nem tudhatuk, hogy egy gyerek vagy felnőtt előtte mit kenhetett rá.

Cimato további hasznos módszereket is ajánl annak érdekében, hogy jobban vigyázzunk magunkra az utazás során. A vízfogyasztás szuper fontos, különösen, ha figyelembe vesszük, milyen könnyű kiszáradni egy hosszú repülőúton. Lényeges, hogy hidratáltak maradjunk, plusz jót tesz a keringésnek.

Végül pedig azt mondja, használjuk ki nyugodtan a légiutas-kísérőket, ha ne adj’ isten megbetegednénk. Mindenben segítenek, és mindent megadnak, amire csak szükségünk lehet, beleértve a gyógyszeres csomagot is, tehát nem kell pánikba esnünk, vagy mindent egyedül csinálnunk, ha rosszul érezzük magunkat.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

mit | repülés | repülőút | utazás | tanács

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom