Close
Ezeket nem szabad csinálni egy repülőúton egy légiutas-kísérő szerint

Ezeket nem szabad csinálni egy repülőúton egy légiutas-kísérő szerint

Van pár közismert dolog, amit a repülés során nem illik vagy nem érdemes megtenni, de mindig akadnak újak – ezekből mutat párat egy légiutas-kísérő.

Tommy Cimato összerakott egy listát arról, szerinte miket ne tegyünk meg soha a fedélzeten. Ezt látva minimum elgondolkodunk például a repülőgépek ablakairól.

.

Így, a Covid-korszak után (?) Cimato tanácsai nem meglepő módon nagyrészt higiéniai szempontokat taglalnak.

Ha mondjuk ki kell mennünk a mosdóba, nem javasolja, hogy az öblítő gombját kézzel érintsük meg, hanem inkább használjunk zsebkendőt.

Szerinte a sokak által áhított ablak melletti ülés is problémás.

Remek opciónak számít, ha élvezni szeretnénk a kilátást, illetve könnyedén kísértésbe ejt, hogy ott pihentessük a fejünket egy kis szundikáláshoz, de Cimato utóbbit egyáltalán nem támogatja, mondván, nem tudhatuk, hogy egy gyerek vagy felnőtt előtte mit kenhetett rá.

Cimato további hasznos módszereket is ajánl annak érdekében, hogy jobban vigyázzunk magunkra az utazás során. A vízfogyasztás szuper fontos, különösen, ha figyelembe vesszük, milyen könnyű kiszáradni egy hosszú repülőúton. Lényeges, hogy hidratáltak maradjunk, plusz jót tesz a keringésnek.

Végül pedig azt mondja, használjuk ki nyugodtan a légiutas-kísérőket, ha ne adj’ isten megbetegednénk. Mindenben segítenek, és mindent megadnak, amire csak szükségünk lehet, beleértve a gyógyszeres csomagot is, tehát nem kell pánikba esnünk, vagy mindent egyedül csinálnunk, ha rosszul érezzük magunkat.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

utazás | légiutas-kísérő | repülés | repülőút | ne

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram