Földöntúli látványt nyújtanak az amerikai mocsárciprusok Tiszaigaron

Teljesen elvarázsolt világba csöppen az, aki ellátogat a Tiszaigari Arborétuma.

Drónnal készített képeken csodálhatjuk meg ezt a hihetetlen színekkel és egészen mesebeli hangulattal csábító amerikaimocsárciprus-erdőt a Tiszaigari Arborétumban 2022. január 2-án. A mintegy ezerötszáz mocsárciprus egyedet számláló erdő 2022 első napjaiban egészen gyönyörű látványt nyúlt már lehullott, vörösesbarna tűleveleivel.

A Tiszaigari Arborétum egyébként a Tisza- tó közelében található, története 1867-ig vezethető vissza, amikor Széky Péter sétakert építésébe kezdett. Az arborétum fő funkciója, hogy megőrizze keményfaligetek képviselőinek megmaradt egyedeit és azokat a növénykert más hazai és tájidegen fajaival együtt, gyűjteményjelleggel gondozza, fejlessze és 1976-ban természetvédelmi területté is nyilvánították.

A húsz hektáros arborétumot, benne ezzel a csodás látvánnyal, az év minden napján megnézhetjük négyszáz forintos belépőjegyért cserébe.

(Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

ciprus | arborétum | tiszaigar | amerika mocsárciprus | növény

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom