Close
Zseniálisan idézi meg az 50-es évek Amerikáját ez az angol motel és étkezde

Zseniálisan idézi meg az 50-es évek Amerikáját ez az angol motel és étkezde

Ha egyszer Oxfordshire közelében autóznánk, egészen biztosan betérnénk ide. A Mollie’s Motel and Diner egy útszéli hotel Angliában, ahol nemcsak aludni lehet, hanem bizony jókat enni is. A hangulata pedig egészen kivételes.

Mindezt a remek dizájnnak köszönheti, ami a Soho House nevéhez köthető, és hibátlanul eleveníti fel az 1950-es évek Amerikáját. Azóta eltelt néhány évtized, és az autóutak forgalmasabbak, mint ezelőtt bármikor, igény tehát biztosan volna ehhez hasonló, komoly minőséget képviselő vendéglátóipari egységekre.

A hangulatos motel egy főút mentén található Bristol és Oxford között, és összesen 79 szobát kínál a megfáradt utazóknak. Akadnak a kínálatban kifejezetten családi lakosztályok is emeletes ágyakkal, de azok is megtalálhatják a számításaikat, akik csupán ketten szeretnének megszállni.

Mindegyik szoba barátságos halványzöld festést kapott, és jókora franciaággyal, valamint vörös bársonyfotelekkel szerelték fel. Szobát foglalni csak a Mollie’s honlapján vagy applikációján keresztül lehet, ez utóbbival a be- és kicsekkolást is elintézhetjük, és az étterembe is foglalhatunk magunknak asztalt.

Ezen a helyen ugyanis azoknak is ajánlott beiktatni egy megállót, akik nem aludni, hanem inkább enni szeretnének valami finomat, a Mollie’s ugyanis bisztróként és autós étteremként is funkcionál. Az étlapon tipikus amerikai fogások szerepelnek, például ínycsiklandó hamburgerek, csirkefalatok, amerikai palacsinta és turmixok.

A betérő vendégek választhatnak, hogy a konyhára néző magasított pultnál, vagy inkább egy asztal melletti bőrfotelben ülve – amelyek egy Cadillac üléseire hajaznak – falják fel Amerikát. A Soho House alapítója elmondta, hogy mind a dizájnt tekintve, mind az anyaghasználatot illetően az ötvenes évekbeli Egyesült Államokat kívánták megidézni. A képeket elnézve ez nem is sikerülhetett volna tökéletesebben.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom