Ilyen magával ragadó az érintetlen, nyers, nomád Mongólia

Végtelen természet, ameddig a szem ellát – és még tovább is. Páratlanul szép percek jönnek Ázsia egyik fantasztikus országáról, egy vérbeli utazó szemével.

Peter, a videó készítője két hetet töltött Mongóliában. Ulánbátorból indult el a barátaival, majd egy hetet töltött a Góbi-sivatagban, miközben megtapasztalta a sztyeppéken a nomád élet minden savát, borsát és édességét:

az internetnélküliséget, a folyó víz, zuhany és mosdó hiányát, miközben az egyszerűbben élt élet összes örömét is átérezte.

Elmondása szerint megváltozott emberként tért vissza ebből a varázslatos országból, az útjából pedig mi nagyon meginspirálódtunk, végtelenített bakancslistánkon még találtunk helyet egy mongol zarándoklatnak is.

Habár Mongóliában még nem jártunk, Tunéziát és a Szaharát tavaly még épp a járvány betörése előtt csodáltuk meg, Mongóliát pedig akár a Transzszibériai Expresszel is szívesen átszelnénk.

sivatag | mongol | víz | góbi-sivatag | vimeo

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom