Close
Nem lesz izgalmasabb gasztroesemény annál, mint amit a Déryné és a Mór24 talált ki

Nem lesz izgalmasabb gasztroesemény annál, mint amit a Déryné és a Mór24 talált ki

Kulináris freestyle Buda leghedonisztikusabb pontján, avagy a Mór24 két estére a Dérynébe költözik.

Két kultikus hely egyesíti energiáit szeptember 20-án és 21-én Budán. Az egyik legizgalmasabb vidéki étterem, a Mór24 és az ország egyik legikonikusabb intézménye, a Déryné áll össze két estére egy kollab erejéig. Mind a két entitás azt csinálja, amiben a legjobb: a Mór24 felel a menükért, a Déryné pedig az utánozhatatlan, hedonista miliőt garantálja.

Az ötlet a Déryné alapítójától Kovács Kristóftól származik, az oka pedig igen egyszerű: úgy érezte, hogy ha éttermi élményekről van szó, a balatonfüredi étterem jelenleg az ország egyik legizgalmasabb pontja. Innen már csak egy kreatív összekapcsolás kellett: el kell hozni az Almás Edit és Albrecht Tamás konyháját a fővárosba!

Izgalmas dinamikát ígér ez a két este, mivel első hallásra ellenkező pólusú energiák találkoznak egymással:

a főváros és a vidék, a nagyvilági és a lokális, a nagy és a kicsi, a luxus és a puritán.

Egy meg egy a matematikába kettővel egyenlő, de a gasztronómiában nem ez a helyzet. Itt ugyanis nem pusztán arról van szó, hogy a Déryné kiadja albérletbe az étterme egy részét. A kollaborációból olyan egyedi és megismételhetetlen dolog születik, amit nem csak azoknak érdemes kipróbálni, akik még nem jártak a Mór24-ben, hanem azoknak is, akik már megfordultak ott.

– Alapvetően egy új dolog jön létre – mondja Kovács Kristóf. – Két dolgot rakunk össze, Mi adjuk a környezetet, a dj-t, az ambient-et, a tudásunkat, és a vendégkörünket, ők pedig hozzák a meglévő fogásaikat.

Az esten a Mór24 ikonikus small plate fogásai mutatkoznak be, de nem lennénk meglepődve, ha nem tennének bele valami csavart a klasszikusaikba. Jelen állás szerint lesz lazac ceviche, az emblematikus sült kovász tekeresvölgyi tejfellel, lassan sült malac rántva, ropogós császár mogyorószósszal, pommes anna, desszertnek pedig sós karamella-csokoládé mascarpone mousse-szal.

– Máshonnan jövünk, mást csinálunk, de nagyon hasonlóan gondolkodunk a vendéglátásról – mondja Kovács Kristóf. – Két estét terveztünk, pontosan azért, hogy a nagy érdeklődés miatt elkerüljük a zsúfoltságot. Mindkét este ott lesznek a Mór24 tulajdonosai és én is, és szívesen válaszolunk majd minden kérdésre. Én a magam részéről nagyon örülök ennek az összefogásnak!

A vendéglátás és az általános helyet sem túl derűs az elmúlt időszakban, és éppen ezért is nagyon jó látni, hogy ilyen jó energiájú összefogások születnek.

További részletek itt.

albrecht tamás | déryné | Almás Edit | mór24 | kollaboráció

FOLYTASD EZZEL

Amikor benyitottam, azt hittem, hogy Olaszországban vagyok

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom