Close
Iszonyatosan sok pénzért keltek el a világ valaha volt egyik legjobb bokszolójának rajzai

Iszonyatosan sok pénzért keltek el a világ valaha volt egyik legjobb bokszolójának rajzai

Muhammad Ali kevéssé ismert alkotásai keltek el a Bonhams által tartott New York-i aukción.

A bokszlegenda több mint egy tucat rajza talált új gazdára a Bonhams árverésén, melyekből közel egymillió dolláros (kb. 310 millió forintos) bevételük származott. Huszonhat rajzot és festményt bocsátottak aukcióra, ezek mindegyikét az ikonikus sportoló az 1960-as, 1970-es években készítette.

Ali Sting Like a Bee című 1978-as alkotása 425 ezer dollárért (kb. 132 millió forintért) kelt el, de szintén borsos árat fizettek az 1979-es I Love You America feliratú festményért, és az 1967-es, filctollal készült skiccéért is. A művek a bokszoló barátjának, Rodney Hilton Brown gyűjteményéből származtak.

A Bonhams szerint a legendás sportolók emléktárgyaira folyamatosan nő a kereslet, a Sotheby’s és a Christie is egyre többet értékesít ezekből a nosztalgiára vágyó rajongóknak és gyűjtőknek.

Úgy tudni, rekordmagasságba szárnyalt, és elérte a 2,7 milliárd dollárt (829 milliárd forintot) a kortárs művészeti árverések bevétele a 2020–2021-es pénzügyi évben. A kiemelkedő bevételben komoly része volt a digitális hitelesítésnek.

(Forrás: RobbReport, fotó: Bonhams New York)

ali | aukció | muhammad ali | árverés | licit

FOLYTASD EZZEL

Tíz tipp, hogy túléld a karácsonyi őrületet

Bob Dylan jól átverte a rajongóit legújabb könyvében, de ők mégis rájöttek a csalásra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram