Close
Iszonyatosan sok pénzért keltek el a világ valaha volt egyik legjobb bokszolójának rajzai

Iszonyatosan sok pénzért keltek el a világ valaha volt egyik legjobb bokszolójának rajzai

Muhammad Ali kevéssé ismert alkotásai keltek el a Bonhams által tartott New York-i aukción.

A bokszlegenda több mint egy tucat rajza talált új gazdára a Bonhams árverésén, melyekből közel egymillió dolláros (kb. 310 millió forintos) bevételük származott. Huszonhat rajzot és festményt bocsátottak aukcióra, ezek mindegyikét az ikonikus sportoló az 1960-as, 1970-es években készítette.

Ali Sting Like a Bee című 1978-as alkotása 425 ezer dollárért (kb. 132 millió forintért) kelt el, de szintén borsos árat fizettek az 1979-es I Love You America feliratú festményért, és az 1967-es, filctollal készült skiccéért is. A művek a bokszoló barátjának, Rodney Hilton Brown gyűjteményéből származtak.

A Bonhams szerint a legendás sportolók emléktárgyaira folyamatosan nő a kereslet, a Sotheby’s és a Christie is egyre többet értékesít ezekből a nosztalgiára vágyó rajongóknak és gyűjtőknek.

Úgy tudni, rekordmagasságba szárnyalt, és elérte a 2,7 milliárd dollárt (829 milliárd forintot) a kortárs művészeti árverések bevétele a 2020–2021-es pénzügyi évben. A kiemelkedő bevételben komoly része volt a digitális hitelesítésnek.

(Forrás: RobbReport, fotó: Bonhams New York)

FOLYTASD EZZEL
Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok
„Ami stabilan az enyém, az én magam vagyok” – Lakatos Márk-portré
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom