Close
A Városligeti Műjégpálya is bekerült a világ tíz legjobb korcsolyapályája közé

A Városligeti Műjégpálya is bekerült a világ tíz legjobb korcsolyapályája közé

A The Travel utazási magazin válogatásában olyan korcsolyapályákat gyűjtöttek össze, amelyek varázslatos környezetben várják a csúszkálni vágyókat. A budapesti Városligeti Műjégpálya nem mindennapi helyekkel került egy lapra.

Natrel korcsolyapálya, Montreal, Kanada

Montreal csodálatos város, ahol az időjárási körülmények kifejezetten kedveznek a téli sportoknak. A város legjobb jégpályája a Natrel Skating Rink, ahol kezdők és profik is önfeledten csúszkálhatnak Kanada legmagasabb óriáskerekének lábánál, miközben varázslatos zenék szólnak és gyönyörű fényárban úszik a környék.

Somerset House, Londonban

Zene, színes fények és látványos karácsonyi dekorációk – ezeket mind élvezni tudjuk korcsolyázás közben a Somerset House korcsolyapályán, ahol 18. századi épületek adnak történelmi hátteret a tökéletes kikapcsolódásnak.

Városligeti Műjégpálya, Budapest, Magyarország

Európa legnagyobb és egyik legrégebbi korcsolyapályájaként számon tartott Városligeti Műjégpályával kapcsolatban a magazin kiemeli, hogy nyaranta csónakázásra szolgál, és azt is hangsúlyozzák, hogy a környéken található éttermekbe is megéri betérni.

Winter Wonderland jégpálya, Hyde Park, London

Nagyon sok szabadtéri korcsolyapálya van az Egyesült Királyságban, de a legnagyobb a Hyde Parkban lévő Winter Wonderland, amely közvetlenül az adventi vásár szomszédságában található, így egy kiadós csúszkálás után érdemes végigjárni a gasztronómiai különlegességeket felvonultató standokat.

Rockefeller Center, New York

A New York-i Rockefeller Center számos okból vonzza a látogatókat, de télen a csodálatos jégpálya miatt szabályosan özönlenek az emberek. Az épület előtt található jégpálya lehetőséget kínál a korizni vágyóknak arra, hogy hihetetlenül látványos környezetben róják a köröket és közben elvesszenek az ünnepi fények pompájában.

Museumplein Ice Skating, Amszterdam, Hollandia

Hollandia tele van izgalmas téli látnivalóval, amelyek közül az egyik a Museumplein. Télen ez a tér hatalmas jégpályává alakul, ahol a legkezdőbb korcsolyázók is élvezni fogják a téli sportot.

Hampton Court Palace jégpálya, London

A London legnépszerűbb korcsolyapályáján csodálatos Hampton Court palotára nyíló kilátásban gyönyörködhetünk. A pálya szomszédságában több bár és kávézó is várja mindazokat, akik szusszannának egyet, vagy a következő körök előtt feltöltenék energiakészletüket.

Nathan Philips Square jégpálya, Torontó

A Nathan Philips Square jégpálya lenyűgöző felhőkarcolók és egy hatalmas karácsonyfa lábánál fekszik. A korcsolyapályán minden felszerelést kibérelhetünk, a közelben pedig üzletek és kávézók sora kínálja magát.

Rideau Canal Skateway, Ottawa

A kezdőktől a tapasztalt korcsolyázókig garantáltan mindenkit elvarázsol Kanada fővárosának első számú korcsolyapályája, amely közel nyolc kilométeres hosszával a világ legnagyobbjának számít. Mivel a természetes jégpálya gyakorlatilag áthalad Ottawa belvárosán, így egyedülálló perspektívát biztosít a turisták számára a város felfedezésére.

Vienna Ice Dream, Bécs, Ausztria

Bécs igazi meseországgá válik télen, köszönhetően a látványos karácsonyi vásároknak és az álomszerű környezetben, történelmi épületek ölelésében kialakított korcsolyapályájának.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty)

Városligeti Műjégpálya | korcsolya | karácsony | műjégpálya | jégpálya

FOLYTASD EZZEL

Ezernyi nyelven szól egy vallomás: rekordot döntött tavalyhoz képest a Liszt Ferenc Repülőtér

Karácsony környékén nem lesz egyszerű a vonatozás ezeken a járatokon

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram