Munkaerő-kölcsönzés, ami a vállalatok számára is biztonságos

A munkaerő-hiány egyre nagyobb méreteket ölt. Az ettől szenvedő vállalatok számára megoldást jelenthet, ha munkaerő-kölcsönző céggel kötnek megállapodást, de az együttműködés más szempontok miatt is hasznos és teljesen biztonságos. Mutatjuk a tudnivalókat!

Mit csinál egy munkaerő-kölcsönző cég?

A munkaerő-kölcsönzés napjainkban egyre felkapottabb, sok vállalat él ennek lehetőségével. Ugyanis a munkaerő-kölcsönzés egy olyan atipikus foglalkoztatási forma, mely minden résztvevő számára haszonnal jár.

A piacon sorra jelennek meg a kölcsönzéssel foglalkozó cégek, érdemes azonban olyat választani, amelynek többéves tapasztalata van már. A Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző például már évtizedek óta létezik, és a gyártó- és szolgáltatóiparban többezer fő kölcsönzése során szerzett tudásukat felhasználva szolgálják ki magas szinten ügyfeleik igényeit.

A folyamatban végeredményben hárman vesznek részt: a munkavállaló, a kölcsönző cég és a munkaadó vállalat. Köztük jön létre olyan megállapodás, amely mindenki számára jogszerű, biztonságos és eredményes. Ismerjük meg ennek részleteit is!

A munkaerő-kölcsönzés miért jó a vállalatnak?

Az újdonságokkal szemben bizalmatlanabbak az emberek, ezért van az, hogy egyes vállalatok idegenkednek attól hogy kapcsolatba lépjenek munkaerő-kölcsönző céggel. Pedig ez egy nagyon gyümölcsöző együttműködés lehet mindkét oldalról!

Az előnyök a következők: a kölcsönző cégek saját munkatársakkal rendelkeznek, akiknek a feladatuk meghirdetni a pozíciókat, és megtalálni a legjobb embereket rájuk. Mivel jól értenek a kékgalléros dolgozók nyelvén, és ismerik az általuk használt csatornákat, sokkal eredményesebben végzik el ezt a feladatot, mint az adott cég HR-osztálya.

Másrészt azért is szerencsés a segítségüket igénybe venni, mert nemcsak a toborzás során járhatnak sikerrel a munkaerő-kölcsönzők. Nekik később is sokkal inkább megnyílnak a munkavállalók, így a felmondások mértéke is csökkenhet. Őszintébben tudnak beszélni a dolgozók a felmerülő problémákról, ráadásul a kölcsönző cég munkatársai munkaidőn kívül is elérhetők.

További előnyök

A költséghatékonyság is fontos szempont lehet az együttműködés során. Sokan nincsenek tisztában azzal, kinek a feladata a bérek kifizetése ilyen esetben. Nos, ez is a munkaerő-kölcsönző cég hatáskörébe tartozik, ahogy az ezzel járó papírmunka is. A kölcsönvevő cég pedig egy költségszámlát kap a teljes szolgáltatásról.

Az adóterhek, járulékok befizetése is a kölcsönző cégre hárul, a béren kívüli juttatások tekintetében viszont meg kell egyezni. Az egyenlő bánásmód elvét kötelező betartani itt is. Nem kerülhet hátrányba az a munkavállaló, akit nem maga a vállalat alkalmaz.

A kiléptetésnél sincs gondja a megbízónak: ezt is a munkaerő-kölcsönző cég munkatársai végzik. Az sem gond, ha hirtelen leépítésre kerül sor, hiszen a dolgozók gyakran azonnal el tudnak helyezkedni máshol a kölcsönzés révén.

Így tehát látható, hogy mindenkinek hasznos és biztonságos egy ilyen együttműködés.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom