Ezekben az európai városokban a legelégedettebbek az emberek a munkájukkal

Luxemburg, Reykjavík és Berlin - három főváros, ahol az a lakosság a leginkább elégedett a munkahelyével. De az európai városok életminőségéről szóló jelentésből kiderül az is, melléjük mely további nagyvárosok fértek még rá a toplistára.

Az Európai Bizottság által közzétett jelentés szerint a Németországban található Rostockban a legelégedettebbek a munkájukkal az emberek. A lakosság nyolcvanöt százaléka pozitívan nyilatkozott erről. A dobogó második fokára Luxemburg állhatott fel, nyolcvannégy százalékos elégedettséggel, míg a bronzérmes Reykjavik lett.

Negyedik lett a svájci Genf, ötödik pedig Dortmund. A tízes listán a német főváros, Berlin a hatodik helyen végzett.

Általánosságban elmondható, hogy Európában a fővárosokban és a nagyvárosokban magasabb a munkával való elégedettség, mint a kisebb településeken. Ennek oka, hogy jobb és szélesebb körű munkalehetőségeket, illetve

fizetési feltételeket kínálnak, így a lakosság jóléte is magasabb szintű.

Ha országokra lebontva vizsgáljuk a munkahelyek megítélését, Németországban, Svájcban, Dániában, Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában a legelégedettebbek a munkavállalók, míg Görögország, Olaszország, Magyarország és Spanyolország alacsonyabb értékelést kapott.

Az elmúlt évekhez képest növekedett a munkával szembeni elégedettség a ciprusi Nicosiában és az olasz Bologna városában. Romlottak azonban az elégedettségi mutatói Vallettának és Kassának is. A legrosszabb helyzet a görög Heraklion régióban rajzolódik ki, ezt követi a fővárosuk, Athén, majd Szkopje, Belgrád és Podgorica.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

munka | elégedettség | munkahely

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Különleges együttállásokat figyelhetünk meg ma és holnap az égbolton

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom