Extravagáns festményekkel lep meg minket Budapest egyik legjobb hotele

Nagy Boglárka kiállításával debütál az Art Corner, a Leo Bistro és a Hotel Clark közös művészeti programsorozata.

A Lánchíd budai hídfőjénél magasodó Hotel Clark és az épület földszintjén található Leo Bistro a kortárs képzőművészet rajongóit szólítja meg első közös programsorozatával, az Art Cornerrel. A hosszútávra tervezett koproduckió első állomása Nagy Boglárka festőművész Bon Voyage! című kiállítása, amelyet szeptember 30. és november 30. között tekinthet meg a közönség a Hotel Clark lobbijában. A tárlat stílusosan pezsgős koccintással, Leo konyháján készült finom falatokkal és persze a művésznő bemutatójával debütált szeptember 29-én este.

“A pihenés, utazás, gasztronómia és művészet szerintünk mind-mind egy tőről fakadnak, és hozzájárulnak a testi-lelki megújuláshoz, még ha az csak egy adott órára vagy egy hosszú hétvégére vonatkozik is. Ez adta az alapötletet ahhoz, hogy összefogjunk, és közös művészeti produkciót hozzunk, szó szerint, tető alá – mesélik a szervezők. – Nagy Boglárka művészi ars poeticája és kifejezetten az utazásról szóló sorozata megalkuvás nélkül simult bele ebbe az elképzelésünkbe.”

A Vészabó Noémi festőművész és író által megnyitott kiállítás valóban tökéletes összhangban van szálloda dizájnorientált miliőjével és a Leo Bistróban felszolgált ételekkel, italokkal. A utazás tematika a kiállított képeken három részre tagolódik: Japán és Távol-Kelet egzotikus kultúrájából mutat néhány ragyogó, lírai színfoltot, majd a Közel-Kelet narancsszínben izzó sivatagjainak tiszta transzcendenciáját és míves kalligráfiáját érintve érkezik meg Dél-Európa dolce vita életérzésébe és a Riviéra ragyogó azúrkékjei közé.

Nagy Boglárka most bemutatott minden munkáját az eddigiekhez hasonlóan ugyanúgy a fény dominálja, a tiszta égbolt határtalan tere, képeit szabadság és életigenlés jellemzi, még bravúrosabb technikával festve, mint amit korábban tőle láthattunk.

A kiállítás megnyitóján a festményeken, a Bortársaság jóvoltából biztosított Piper Heidsieck pezsgőn, a Leo Bistro ízletes falatkáin, koktélkreációin túl az esemény szervezői több partnerrel is együttdolgoztak a a sikeresség érdekében. A művésznő kifinomultan elegáns ruháját Varga Viktória tervezte, a Hotel Clark board roomjában pedig a Breitling luxus óramárka tartott bemutatót a legújabb kollekciójáról.

festészet | hotel clark | festmény | nagy boglarka | leo bistro

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom