Close
Nagy nemzetközi elismerést kapott a Müpa csodaszép kisfilmje

Nagy nemzetközi elismerést kapott a Müpa csodaszép kisfilmje

Az elmúlt években az ünnepek közeledtével a Müpa rendszeresen a kulisszák mögé kalauzolta a nézőit egy-egy megindító történettel. 2021-ben azonban az intézmény kivételes közönsége került a fókuszba nem csupán képletesen, de a szó szoros értelmében is.

A nagyjátékfilmes eszközökkel készített, Ajándék című kisfilmet Bergendy Péter rendezte, különlegességét rendhagyó alapötlete és üzenete mellett az alkotók és szereplők személye adja.

A főszerepet a Nemzeti Színház ismert művésze, a Jászai Mari-díjas Nagy Mari alakítja,

egy másik fontos szerepben pedig egy igazi klasszikus zenei világsztárt üdvözölhetett a közönség Várdai István csellóművész személyében, aki az intézmény 2020/21-es évadának kiemelt művésze volt.

Az összetartó lakóközösség, a zenerajongó néni, a rejtélyes szomszéd és a melegszívű kislány történetét feldolgozó fikciós rövidfilmben

egyedülálló módon a Müpa valódi nézői is kiemelt szerepet kaptak,

hiszen az alkotásban látható közönség az intézmény hosszú évek óta nagy sikerrel működő hűségprogramjának tagjaiból áll, akik közül több százan vállalták a részvételt a forgatáson, bizonyítva ezzel a kultúra igazi közösségteremtő erejét.

A kisfilm most 564 pályamunka közül bejutott a legjobb reklámcélú rövidfilmeket is díjazó rangos tokiói verseny, a Short Shorts Film Festival & Asia 2022 legjobb tizenöt alkotása közé. A fődíjért olyan művekkel versenyez, mint az Apple karácsonyi kampányfilmje, a Heineken Lockdown Love Story című alkotása vagy a Burberry A New Awakening című műve.

Korábban mi is mutattunk néhány érdekes reklámot, mint például az Emirates tenyérizzasztó videója vagy ez a Robert De Niróval készült országimázsfilm.

(Forrás és képek: Müpa)

karácsony | ajándék | díj | reklámfilm | müpa

FOLYTASD EZZEL

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

35 év szünet után visszatér sokunk kedvence: ha te is imádtad, csapj le rá, nagyon gyorsan el fogják kapkodni a különleges Tintin-kiadást

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram