Close
Nagy nemzetközi elismerést kapott a Müpa csodaszép kisfilmje

Nagy nemzetközi elismerést kapott a Müpa csodaszép kisfilmje

Az elmúlt években az ünnepek közeledtével a Müpa rendszeresen a kulisszák mögé kalauzolta a nézőit egy-egy megindító történettel. 2021-ben azonban az intézmény kivételes közönsége került a fókuszba nem csupán képletesen, de a szó szoros értelmében is.

A nagyjátékfilmes eszközökkel készített, Ajándék című kisfilmet Bergendy Péter rendezte, különlegességét rendhagyó alapötlete és üzenete mellett az alkotók és szereplők személye adja.

A főszerepet a Nemzeti Színház ismert művésze, a Jászai Mari-díjas Nagy Mari alakítja,

egy másik fontos szerepben pedig egy igazi klasszikus zenei világsztárt üdvözölhetett a közönség Várdai István csellóművész személyében, aki az intézmény 2020/21-es évadának kiemelt művésze volt.

Az összetartó lakóközösség, a zenerajongó néni, a rejtélyes szomszéd és a melegszívű kislány történetét feldolgozó fikciós rövidfilmben

egyedülálló módon a Müpa valódi nézői is kiemelt szerepet kaptak,

hiszen az alkotásban látható közönség az intézmény hosszú évek óta nagy sikerrel működő hűségprogramjának tagjaiból áll, akik közül több százan vállalták a részvételt a forgatáson, bizonyítva ezzel a kultúra igazi közösségteremtő erejét.

A kisfilm most 564 pályamunka közül bejutott a legjobb reklámcélú rövidfilmeket is díjazó rangos tokiói verseny, a Short Shorts Film Festival & Asia 2022 legjobb tizenöt alkotása közé. A fődíjért olyan művekkel versenyez, mint az Apple karácsonyi kampányfilmje, a Heineken Lockdown Love Story című alkotása vagy a Burberry A New Awakening című műve.

Korábban mi is mutattunk néhány érdekes reklámot, mint például az Emirates tenyérizzasztó videója vagy ez a Robert De Niróval készült országimázsfilm.

(Forrás és képek: Müpa)

karácsony | díj | ajándék | reklámfilm | müpa

FOLYTASD EZZEL

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom