Nagyon lement a térképről ez a gyönyörű idahói villa

Mindentől távol akartak lenni, hát építtettek egy villát a semmi közepén.

Az Imbue Design építésziroda tervezte meg ezt a lapos és csodás rezidenciát Paris-ben, Idahóban, a mindentől távol. A füves rétekre épült házat csakis a természet öleli körül: a nyaralóban az egyedüli szomszédság a Sziklás-hegység – és még az is elég távoli.

A házat Boar Shoatnak keresztelték el, ami szó szerint kb. vadmalacot jelent, a tulajdonos pedig a „fiatalos lendületet” szerette volna ebben a kitalált terminusban megfogalmazni. A nyaraló százkilencvenhét négyzetméteres, a főépület mellett egy garázs és egy vendégház is tartozik hozzá. A tulajdonos és családja egy olyan házat akart, ahová az egész család el tud vonulni a szociális nyomás elől, és kihúzza a digitális kapcsolódás kábeljeit, hogy csak egymásra és a természetre figyeljenek.

A ház építésénél a kültér ugyanolyan fontos volt, mint a beltér, így jöttek létre a nyitott pavilonok, ahol könnyedén összegyűlhet a család egy esti tábortüzes sütögetésre. A tetőn több sor napelemet is elhelyeztek, melyek áramot és hőt termelnek a háznak, míg a vizet egy víztározóban tartják a garázsnál – ezt egy helyi beszállító tölti számukra időről időre újra.

Mindegyik ablakot és üveg tolóajtót úgy alakították ki, hogy optimalizálják a bejövő napfényt a téli időszakban, nyáron pedig a túllógó tetőrész segít a hőség minimalizálásában. A belső terekben minden fal fehér, melyek hangsúlyosabbá teszik a kliens lányának művészi munkáit. A bútorozást a feleség vette kezelésbe, igazán stílusos darabokat válogatott össze, a görbülő heverő és a dohányzóasztal külön kedvencünk.

Habár mostanában amúgy sincs sok társas interakcióban részünk, azért itt szívesen ugornánk fejest a virágos semmibe.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Imbue Design

hőség | boar shoat | idaho | nyaraló | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom