Close
Nagyon lement a térképről ez a gyönyörű idahói villa

Nagyon lement a térképről ez a gyönyörű idahói villa

Mindentől távol akartak lenni, hát építtettek egy villát a semmi közepén.

Az Imbue Design építésziroda tervezte meg ezt a lapos és csodás rezidenciát Paris-ben, Idahóban, a mindentől távol. A füves rétekre épült házat csakis a természet öleli körül: a nyaralóban az egyedüli szomszédság a Sziklás-hegység – és még az is elég távoli.

A házat Boar Shoatnak keresztelték el, ami szó szerint kb. vadmalacot jelent, a tulajdonos pedig a „fiatalos lendületet” szerette volna ebben a kitalált terminusban megfogalmazni. A nyaraló százkilencvenhét négyzetméteres, a főépület mellett egy garázs és egy vendégház is tartozik hozzá. A tulajdonos és családja egy olyan házat akart, ahová az egész család el tud vonulni a szociális nyomás elől, és kihúzza a digitális kapcsolódás kábeljeit, hogy csak egymásra és a természetre figyeljenek.

A ház építésénél a kültér ugyanolyan fontos volt, mint a beltér, így jöttek létre a nyitott pavilonok, ahol könnyedén összegyűlhet a család egy esti tábortüzes sütögetésre. A tetőn több sor napelemet is elhelyeztek, melyek áramot és hőt termelnek a háznak, míg a vizet egy víztározóban tartják a garázsnál – ezt egy helyi beszállító tölti számukra időről időre újra.

Mindegyik ablakot és üveg tolóajtót úgy alakították ki, hogy optimalizálják a bejövő napfényt a téli időszakban, nyáron pedig a túllógó tetőrész segít a hőség minimalizálásában. A belső terekben minden fal fehér, melyek hangsúlyosabbá teszik a kliens lányának művészi munkáit. A bútorozást a feleség vette kezelésbe, igazán stílusos darabokat válogatott össze, a görbülő heverő és a dohányzóasztal külön kedvencünk.

Habár mostanában amúgy sincs sok társas interakcióban részünk, azért itt szívesen ugornánk fejest a virágos semmibe.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Imbue Design

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom