Close
Nagyon lement a térképről ez a gyönyörű idahói villa

Nagyon lement a térképről ez a gyönyörű idahói villa

Mindentől távol akartak lenni, hát építtettek egy villát a semmi közepén.

Az Imbue Design építésziroda tervezte meg ezt a lapos és csodás rezidenciát Paris-ben, Idahóban, a mindentől távol. A füves rétekre épült házat csakis a természet öleli körül: a nyaralóban az egyedüli szomszédság a Sziklás-hegység – és még az is elég távoli.

A házat Boar Shoatnak keresztelték el, ami szó szerint kb. vadmalacot jelent, a tulajdonos pedig a „fiatalos lendületet” szerette volna ebben a kitalált terminusban megfogalmazni. A nyaraló százkilencvenhét négyzetméteres, a főépület mellett egy garázs és egy vendégház is tartozik hozzá. A tulajdonos és családja egy olyan házat akart, ahová az egész család el tud vonulni a szociális nyomás elől, és kihúzza a digitális kapcsolódás kábeljeit, hogy csak egymásra és a természetre figyeljenek.

A ház építésénél a kültér ugyanolyan fontos volt, mint a beltér, így jöttek létre a nyitott pavilonok, ahol könnyedén összegyűlhet a család egy esti tábortüzes sütögetésre. A tetőn több sor napelemet is elhelyeztek, melyek áramot és hőt termelnek a háznak, míg a vizet egy víztározóban tartják a garázsnál – ezt egy helyi beszállító tölti számukra időről időre újra.

Mindegyik ablakot és üveg tolóajtót úgy alakították ki, hogy optimalizálják a bejövő napfényt a téli időszakban, nyáron pedig a túllógó tetőrész segít a hőség minimalizálásában. A belső terekben minden fal fehér, melyek hangsúlyosabbá teszik a kliens lányának művészi munkáit. A bútorozást a feleség vette kezelésbe, igazán stílusos darabokat válogatott össze, a görbülő heverő és a dohányzóasztal külön kedvencünk.

Habár mostanában amúgy sincs sok társas interakcióban részünk, azért itt szívesen ugornánk fejest a virágos semmibe.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Imbue Design

ház | nagy sztori | hőség | vadmalac | nyaraló

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram