Afrikában elsőként ad vízumot ez az ország a digitális nomádoknak

Namíbia különleges vízumot hozott létre a távmunkások számára, így könnyen a digitális nomádok paradicsomává válhat.

Egyre több ország verseng a home office-ban dolgozókért, akik számára különböző vízumokat és kedvező adójogi szabályokat dolgoznak ki. A távmunkások ma már tényleg szinte bárhonnan dolgozhatnak mindaddig, amíg stabil internet áll a rendelkezésükre. Ezen országok közé csatlakozott legutóbb Namíbia is,

első afrikai országként dolgozott ki kifejezetten digitális nomádoknak egy hat hónapos vízumot.

Bár elsőre nem Namíbia jutna eszünkbe, ha a világ egyik különleges pontjáról akarnánk dolgozni, az ország mégis fantasztikus látnivalókat kínál. Ráadásul a közép-afrikai időzónában található, ami az európai munkavállalók számára kifejezetten előnyös.

Ahhoz, hogy digitális nomád vízumot kaphasson a távmunkás, havi kétezer dollárnyi, azaz nagyjából 846 ezer forintnyi minimumjövedelmet szükséges igazolnia, ami emelkedik akkor, ha gyermeket is visz magával. Ezen kívül szükség lesz még egészségbiztosításra és a szokásos úti okmányokra is. Maga a vízum egyébként 62 dollárba, azaz 26 ezer forintba kerül.

(Forrás: Timeout, fotó: Getty)

home office | afrika | namíbia | digitális nomád | távmunka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom