A Tatuin bolygón is lehetne ez a minden luxussal felszerelt sivatagi hotel

Földöntúli háttér, zavartalan, érintetlen környezet, szélsőséges klíma, teljes csend. Dolgok, melyek egy sivatagban felhúzott szállodára mind igazak lehetnek. Most bemutatjuk a namíbiai Sossusvlei Desert Lodge-t, amely fény- és hangszennyezéstől mentes, de még fenntartható és elképesztően stílusos is. 

Namíbia fővárosától, Windhoektól kicsit több mint egyórás repülőútra kell számítani, ha valaki a megszokott tengerparti idillt extrémebb, de nem kevésbé gyönyörű helyre cserélné. Terepjáróval négyszáz kilométert kell megtenni a szállásig, de akár magángépek fogadása is alkalmas a Desert Lodge-hoz közeli leszállópálya.

A Namib-sivatag körülbelül Magyarország-méretű, és arról is híres, hogy a világ legnagyobb homokdűnéi arra találhatóak. Évi átlagos csapadékmennyiség ötven milliméter, de vannak olyan részei, ahol a megfigyelések alapján még sosem esett az eső.

A Sossusvlei Desert Lodge éppen egy, a Nemzetközi Sötét Égbolt Szövetség által jóváhagyott csillagoségbolt-parkkal határos, ezért aztán garantált a fényszennyezés hiánya.

Összesen tíz lakosztályt találunk náluk, melyekhez mind privát kis terasz tartozik, némelyiknél medencével, száznyolcvan fokos sivatagi kilátással, kandallóval, luxus fürdőszobával. Az épületegyüttes legmutatósabb része az üveg-kő-acél kombinációra építő épületrész.

A hotel olyan izgalmas programokat kínál a vendégeinek, mint például a csillagásszal együtt töltött este, ahol a mini obszervatórium távcsövének segítségével fedezhetik fel a végtelen égboltot. Helikopteres túrákat is indítanak, van lehetőség hőlégballonnal utazni, sőt, dűnesétákhoz is lehet csatlakozni.

Ez is érdekelhet:

Egészen különleges ez a két sivatagi butikhotel

Az egyik egy olajpumpáló üzem volt régebben.

(Fotók: Sossusvlei Desert Lodge)

namíbia | sossusvlei | andbeyond | sossusvlei desert lodge

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom