Close
Ezért érdemes mindig használni a „ne zavarjanak” táblát a szállodában

Ezért érdemes mindig használni a „ne zavarjanak” táblát a szállodában

Bár a legtöbb szállodai tartózkodás problémamentes, akad néhány óvintézkedés, amit érdemes megtenni, amikor elhagyjuk a szobát. Hallgassunk egy biztonsági szakértő exkluzív tanácsaira!

Brian Moore a brit határőrség korábbi főigazgatója és a Global Secure Accreditation igazgatója. Elárulta, milyen lépéseket javasolt mindenkinek megtennie, amikor bárhol a világban bejelentkezik egy szállodába.

„Győződjünk meg róla, hogy a szobaajtók automatikus zárószerkezettel és dupla zárral rendelkeznek-e. Bár a szállodai ajtó meghibásodásának kockázata elég alacsony, érkezéskor azért vizsgáljuk meg a zárakat, ellenőrizzük, hogy az ajtó teljesen bezáródik-e, amikor elhagyjuk a szobát, és azonnal figyelmeztessük a személyzetet, ha bármilyen probléma akad ezzel kapcsolatban.”

Brian Moore azt javasolja, hogy a vigyünk magukkal ajtóéket a nyaralásra, vagy kérjünk egyet a szálloda személyzetétől a nagyobb biztonság érdekében. Az ékkel „meg lehet szorítani” az ajtót, hogy az további védelmet nyújtson, amikor bent tartózkodunk.

„Soha ne mondjuk ki hangosan a szobaszámunkat. Ellenkező esetben valaki úgy próbálhat meg kulcsot szerezni, hogy úgy tesz, mintha ismerne. Használjuk inkább a vezetéknevünket. Udvariasan, de határozottan hívjuk félre a személyzetet, ha többedmagunkkal tartózkodunk egy helyiségben és azt követően adjuk meg a nevünket és a szobaszámunkat” – tanácsolja Moore.

A legjobb persze az, ha titokban tartjuk, mivel azzal megakadályozzuk, hogy valaki kövessen, vagy megpróbáljon bejutni a szobába. Igaz ugyan, hogy a szálloda személyzete nem engedhet fel senkit a szobába a vendég engedélye nélkül, de el kell kerülni a nevünk nyilvános említését.

Ami az értéktárgyakat illeti, Brian Moore javaslata szerint ajánlott a legfontosabb holmikat a szállodai széfben tartani. „Vigyünk magunkkal egy bőröndlakatot is arra az esetre, ha a szobaszéfet feltörnék, vagy egy vastagabb kerékpárzárat, amivel a táskát az ágyhoz vagy más nehéz tárgyhoz lehet láncolni”.

Az egyik legjobb tipp a „ne zavarjanak” táblához kapcsolódik,

amit minden távozáskor érdemes a szoba ajtajára kitenni, azt az illúziót keltve, mintha bent lennénk. A szálloda személyzete nem fog belépni, ha látja kifüggesztve és az opportunista tolvajok is elriadhatnak.

Brian Moore szerint jobb elkerülni a tranzakciókat, a jelszavak mentését vagy a biztonságos információk megnyitását, amikor a szálloda wifijéhez csatlakozunk. Győződjünk meg róla, hogy tényleg a hotel hálózatához csatlakozik-e, és nem egy hasonló nevű hamisítványhoz.

A szállodai hálózatokat ugyanis könnyen meg lehet hackelni, ezért a legjobb, ha inkább elkerüljük az érzékeny interakciókat. A csalók lemásolhatják a szálloda wifi nevét is, hogy becsapják az vendégeket, ezért ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hálózatra jelentkezzünk be.

Nem mindenki érzi magát biztonságban egy hotelben. Sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat a szobába és aztán elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. Egy légiutas-kísérő elárulta a legjobb „szállodai hackeket”, melyekkel szinteket nőhet a biztonságérzetünk.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

ne zavarjanak | hotel | biztonság | tipp | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom