Close
Négy esszenciális whiskykoktél

Négy esszenciális whiskykoktél

Egy jó koktél mindig több, mint az alkotóelemek összessége, és ezt az alábbi, szigorúan whiskyalapú kevert italok is tökéletesen példázzák.

Old Fashioned

90 ml whisky (szerintünk rozzsal magasan a legjobb), 1 teáskanál kristálycukor, 1 karika narancs, 2 csepp Angostura bitter, kevés szódavíz.

Mint Julep

80 ml whisky (rozs vagy bourbon), 1 teáskanál kristálycukor, 2 ág friss menta, kevés víz.

Whisky Sour

45 ml whisky (a Glenfiddich Bourbon Barrel Reserve remek hozzá), 15 ml cukorszirup, 30 ml frissen facsart citrom leve, tojásfehérje.

Manhattan

50 ml whisky (rozzsal és bourbonnel itt sem lehet tévedni), 2 csepp Angostura bitter, 20 ml vörös vermut.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

ajánló | Whisky Sour | manhattan | koktél | whisky

FOLYTASD EZZEL

Letarolta Spanyolország és Portugália a Michelin-t

Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram