Close
Négy nemzet, négy különleges halászlé

Négy nemzet, négy különleges halászlé

Ha már torkig vagy a szegedi vs. bajai vitával, válogass nemzetközi hallevesek közül az ünnepi asztalra! Mutatunk néhány remek alternatívát a klasszikus helyett.

Cioppino

San Franciscóban készül az igazán különleges cioppino leves, ami tulajdonképpen tökéletes keveréke az olasz és az amerikai konyhának.

Különféle halakat és kagylókat használnak fel elkészítése során, a fogáshoz az inspirációt a tradicionális olasz cacciuccóból merítették. Előételként és tartalmas főételként egyaránt megállja a helyét.

Bouillabaisse

A cioppinóhoz hasonlóan a bouillabaisse is egyaránt tartalmaz halat és kagylóféléket, sőt, néha polipot és tengeri sünt is.

Sáfránnyal, édesköménnyel, fokhagymával és olívaolajjal ízesített, zöldségekben gazdag alaplében főnek tökéletesre a tenger gyümölcsei.

A francia konyha számos más lehetőséget is kínál a hallevesekre, igazán népszerű például az egyszerűségéről híres cotriade is.

Moqueca

A sűrű állagú brazil hallevest kókusztejjel és dende-nek nevezett pálmaolajjal sűrítenek.

A halak mellett garnélát, paprikát, koriandert és lime levet is adnak hozzá, így igazán friss, nyárias ízvilága lesz a fogásnak.

Ukha

Az orosz ukha egy nagyon egyszerű halászlé, amelyet az éppen kifogott halakból készítenek, ideális esetben nyílt tűz fölött, bográcsban.

A levesbe a hal minden része, így a feje is belekerül, friss zöldségekkel, sárgarépával, hagymával, burgonyával gazdagítják.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

kagyló | ünnep | karácsony | tenger gyümölcsei | halászlé

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram