A Lindt csokoládéi világszerte ikonikusak, és igen népszerűek a hazai boltokban is. Most azonban a márka egy olyan különlegességet dobott piacra, amely igazi gyűjtői szenzációnak számít: a limitált kiadású, közel-keleti ihletésű dubaji csokoládé akár negyedmillió forintos áron is gazdát cserélhet az egyik bazárolalon.
A Lindt új csokoládéját a közel-keleti konyha, na és persze a TikTok inspirálta, az elmúlt hónapokban pedig hatalmas hype vette körül a dubaji csokit.
A közösségi média új gasztrosztárjának alapját a pisztáciakrém és a ropogós kunafa-tészta adja.
Az édesség Németországban, az aacheni üzletben debütált, ahol hatalmas sorok kígyóztak érte. Az érdeklődés érthető: a Lindt mindössze ezer darabot gyártott ebből a csokoládéból, és exkluzív csomagolásban, sorszámozott tételek formájában kínálta.
A korlátozott mennyiség és a különleges recept azonban nem csak a helyszínen növelte a keresletet. Az első példányok pillanatok alatt elfogytak, közülük pedig néhány már meg is jelent a másodpiacon, ahol gyűjtők és édességrajongók próbálnak hozzájutni a ritkaságokhoz.
A Pénzcentrum bukkant rá az egyik ilyen hirdetésre az egyik népszerű apróhirdetési oldalon. A Jófogáson a Lindt dubaji csokoládéjának egyik sorszámozott darabja jelent meg. A tábla exkluzív sorozatszáma négyszázkilencvennégy, vagyis az első ötszáz példány közé tartozik. Az ára? Nem kevesebb, mint kétszázötvenezer forint.
(Forrás: Pénzcentrum, fotók: Getty, illusztráció és Lindt)
dubaji csokoládé | csokoládé | csoki | lindt
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!