Augusztus 13-án fél kilenctől két kiváló séf és jó barát, Pesti István és Pintér Károly ételkompozíciói kerülnek az asztalra a balatonfüredi LUA Resort éttermében, a NOON-ban.
Pesti István, a tatai Platán és Pintér Károly, a LUA Resort Executive Chef-je a modern konyhatechnológia vívmányait és a környékbeli alapanyagokat hívták társul a menüsorhoz, melynek részeként asztalra kerül többek között sügér, kápia ponzu és kosho is.
Emellett felszolgálnak majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák- és ribizlibonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis.
A fogásokhoz különleges champagne-okat társítanak, amelyről Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében. Bővebb leírás a LUA Resort oldalán olvasható.
A menü így fog kinézni:
- Amuse-bouche a’la Pesti István
- Zöldfűszeres tejföl, sült tészta, kaviár
- Chef meglepetésfalat.
Előétel
Pesti István: sügér, kápia ponzu, kosho
Pintér Károly: nyúl, fermentált bébirépa, sós citrom
Főétel
Pesti István: kecsege, langusztino, vajmártás, fava bab
Pintér Károly: kacsamell, som, zeller
Desszert a’la Pintér Károly ▪ Joghurt, csoki, homoktövis
Petit four a’la Pesti István ▪ Joghurtos feketeribizli-bonbon, passió, mákbonbon
Champagne-válogatás
Kreinbacher Extra Dry 2017
Kreinbacher Prestige 2017
Piper Heidsieck Essentiel
Charles Heidsieck Blanc de Blancs
Deutz Rosé Sakura
Rare Millésime 2008.
Mielőtt elindulnál, még beugorhatsz Budapesten egy piknikhangulatú brunch-ra vagy kipróbálhatod a franciák kedvenc reggelijét!
(Forrás: LUA Resort)
balatonfüred | pintér károly | vacsoraest | lua resort | pesti istván
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!