Két kiváló séf csábít négykezes vacsoraesttel a Balatonhoz

Augusztus 13-án fél kilenctől két kiváló séf és jó barát, Pesti István és Pintér Károly ételkompozíciói kerülnek az asztalra a balatonfüredi LUA Resort éttermében, a NOON-ban.

Pesti István, a tatai Platán és Pintér Károly, a LUA Resort Executive Chef-je a modern konyhatechnológia vívmányait és a környékbeli alapanyagokat hívták társul a menüsorhoz, melynek részeként asztalra kerül többek között sügér, kápia ponzu és kosho is.

Emellett felszolgálnak majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák- és ribizlibonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis.

A fogásokhoz különleges champagne-okat társítanak, amelyről Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében. Bővebb leírás a LUA Resort oldalán olvasható.

A NOON

A menü így fog kinézni:

  • Amuse-bouche a’la Pesti István
  • Zöldfűszeres tejföl, sült tészta, kaviár
  • Chef meglepetésfalat.

Előétel

Pesti István: sügér, kápia ponzu, kosho
Pintér Károly: nyúl, fermentált bébirépa, sós citrom

Főétel

Pesti István: kecsege, langusztino, vajmártás, fava bab
Pintér Károly: kacsamell, som, zeller

Desszert a’la Pintér Károly ▪ Joghurt, csoki, homoktövis

Petit four a’la Pesti István ▪ Joghurtos feketeribizli-bonbon, passió, mákbonbon

Champagne-válogatás

Kreinbacher Extra Dry 2017
Kreinbacher Prestige 2017
Piper Heidsieck Essentiel
Charles Heidsieck Blanc de Blancs
Deutz Rosé Sakura
Rare Millésime 2008.

Mielőtt elindulnál, még beugorhatsz Budapesten egy piknikhangulatú brunch-ra vagy kipróbálhatod a franciák kedvenc reggelijét!

(Forrás: LUA Resort)

pintér károly | pesti istván | vacsoraest | balatonfüred | lua resort

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés