Hivatalos: a gazdaság élénkítése érdekében elkezdik tesztelni a négynapos munkahetet ebben az európai országban is

Több német vállalat is elindította a négynapos munkahét tesztidőszakát. Az elképzelés szerint a munkavállalók úgy juthatnak hozzá a hosszú hétvégékhez, hogy jövedelmük nem csökken.

A szakszervezetek szerint a négynapos munkahét produktívabbá, egészségesebbé és boldogabbá tenné a munkavállalókat, ráadásul új alkalmazottakat is vonzana. Hasonlóképpen vélekedik a Bloomberg jelentése is, amely számos jótékony hatásra hívja fel a figyelmet. Az új munkarendben csökkenne a stressz, továbbá

a betegségek, illetve a kiégés miatti szabadságolások száma is visszaesne.

A szakértők szerint az újítás előnyös lenne a német gazdaságnak is, mivel 2022-ben átlagosan 21,3 munkanapot hiányoztak a dolgozók a betegség miatt.

A négynapos munkahetet korábban már az Egyesült Királyságban is kipróbálták, ott 65 százalékkal csökkent a betegszabadságok mértéke. Egy portugál tanulmány szerint pedig az ilyen munkarendben dolgozók körében húsz százalékkal alacsonyabb a szorongás és az alvászavar előfordulása.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

négynapos munkahét

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Különleges együttállásokat figyelhetünk meg ma és holnap az égbolton

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom