Nekem nem csak január a tea hónapja

Az év első hónapja a teáé. Elmondjuk, szerintünk ez miért nincs jól így.

Az angolok évek óta ünneplik a tea napját április 21-én, teljesen érthető okokból. Ha valahol, akkor a britek naptárában kifejezetten jól mutat egy ilyen ünnep, mivel egészen a 18. század óta hódolnak a délutáni teázás szertartásának. A napokban olvastam, nem ők az egyedüliek, akik a hétköznapokon túlmutatóan istenítik ezt a forró italt: Amerikában egy egész hónapot szentelnek neki, méghozzá a januárt.

Felmerült bennem a kérdés: az elviteles kávé és a fast food világában, miért kap éppen a tea harmincnapnyi kitüntetett figyelmet, amikor a filozófiája pont az ellenkezőjéről szól. Teázni csak lassan és nyugodtan érdemes, akár azt is mondhatnánk, ceremóniaszerűen, rituálisan. Persze néhanapján jólesik csak három percre belógatni egy ízbombával töltött filtert a bögrébe vagy a termoszba, és tovább szaladni vele, de akkor már el is veszítettük az igazi értékét.

Remélem, hogy ott, ahol ünneplik a tea hónapját, legalább annyira szól az egész a teázás szertartásosságának fontosságáról, mint a puszta élvezetéről és az anyagi vonzatról.

Nagy kár lenne, ha a teakultúrát megfosztanák a méltóságától, mondvacsinált események kedvéért.

a tea hónapja | tárca | vélemény | Anglia | filter

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom