Close
Ezt a patinás fesztivált még a koronavírus sem tudja a virtuális térbe terelni

Ezt a patinás fesztivált még a koronavírus sem tudja a virtuális térbe terelni

A szervezők szerint az internet nem pótolja az élményt.

A Velencei Filmfesztivál szóvivője közölte, hogy tovább szervezik a szeptember 2-án kezdődő hagyományos filmmustrát, és kizárta, hogy a koronavírus-járvány miatt az online térbe terelnék át. “A Velencei Filmfesztivált nem helyettesítheti egy online esemény” – nyilatkozta a szóvivő. Azt ugyanakkor nem zárta ki, hogy “a technológia adta lehetőségeket néhány kezdeményezésben felhasználják”, de hozzátette,

hogy jelenleg még túl korai volna bármilyen ezzel kapcsolatos döntést meghozni.

A hollywoodi Variety.com azt követően kereste meg a fesztivál illetékeseit, hogy Alberto Barbera, a filmmustra művészeti igazgatója a hétvégén kijelentette, jelenleg nem mérlegelik a szervezéssel kapcsolatban a digitális lehetőségeket. Barbera a szeptember 10-én kezdődő Torontói Filmfesztivált vezető Joana Vicente és Cameron Bailey bejelentése nyomán szólalt meg, a kanadai fesztiválszervezők ugyanis közölték, hogy az esemény helyszíni és digitális megrendezésének lehetőségét is vizsgálják, mivel teljesen bizonytalannak látszik, hogy szeptemberben meg lehet-e tartani egy ilyen sok embert megmozgató összejövetelt.

Barbera szerint ezt a torontóiak megtehetik, mert az egy teljesen más jellegű fesztivál, mint a cannes-i vagy a velencei. Mint mondta, csapatával együtt a szokásos módon dolgozik a fesztivál előkészítésén, és még lehetőségként sem vetődött fel, hogy elvessék a hagyományos megvalósítást.

Márciusban a Velencei Biennálé, a filmfesztivál anyaszervezete az építészeti biennálé megnyitóját május 23-ról augusztus 29-re halasztotta a koronavírus-járvány miatt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

Virtuális | velence | online | megrendezik | filmfesztivál

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom