Close
Ezt a patinás fesztivált még a koronavírus sem tudja a virtuális térbe terelni

Ezt a patinás fesztivált még a koronavírus sem tudja a virtuális térbe terelni

A szervezők szerint az internet nem pótolja az élményt.

A Velencei Filmfesztivál szóvivője közölte, hogy tovább szervezik a szeptember 2-án kezdődő hagyományos filmmustrát, és kizárta, hogy a koronavírus-járvány miatt az online térbe terelnék át. “A Velencei Filmfesztivált nem helyettesítheti egy online esemény” – nyilatkozta a szóvivő. Azt ugyanakkor nem zárta ki, hogy “a technológia adta lehetőségeket néhány kezdeményezésben felhasználják”, de hozzátette,

hogy jelenleg még túl korai volna bármilyen ezzel kapcsolatos döntést meghozni.

A hollywoodi Variety.com azt követően kereste meg a fesztivál illetékeseit, hogy Alberto Barbera, a filmmustra művészeti igazgatója a hétvégén kijelentette, jelenleg nem mérlegelik a szervezéssel kapcsolatban a digitális lehetőségeket. Barbera a szeptember 10-én kezdődő Torontói Filmfesztivált vezető Joana Vicente és Cameron Bailey bejelentése nyomán szólalt meg, a kanadai fesztiválszervezők ugyanis közölték, hogy az esemény helyszíni és digitális megrendezésének lehetőségét is vizsgálják, mivel teljesen bizonytalannak látszik, hogy szeptemberben meg lehet-e tartani egy ilyen sok embert megmozgató összejövetelt.

Barbera szerint ezt a torontóiak megtehetik, mert az egy teljesen más jellegű fesztivál, mint a cannes-i vagy a velencei. Mint mondta, csapatával együtt a szokásos módon dolgozik a fesztivál előkészítésén, és még lehetőségként sem vetődött fel, hogy elvessék a hagyományos megvalósítást.

Márciusban a Velencei Biennálé, a filmfesztivál anyaszervezete az építészeti biennálé megnyitóját május 23-ról augusztus 29-re halasztotta a koronavírus-járvány miatt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom