Close
Nem utazhatnak a belgák Európa egyik legnépszerűbb városába

Nem utazhatnak a belgák Európa egyik legnépszerűbb városába

Maradjanak otthon.

Megnövekedtek az esetszámok Párizsban (is), ezért a belga külügyminisztérium nem javasolja a belga állampolgároknak a francia fővárosba történő utazást. Aki mégis elutazik, annak kötelező Covid–19-tesztet csináltatnia vagy hazatéréskor karanténba vonulnia.

Párizs és környéke mellett további öt francia megye (Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, Sarthe, Hérault, és Alpes-Maritimes) került vörös zónába, vagyis a külügyminisztérium tiltólistájára – ide tartozik még Románia, Dánia, Andorra, Finnország, Málta, illetve Spanyolország egyes részei (Madrid, Barcelona és a Baleár-szigetek). Három franciaországi megye, Bouches-du-Rhone, Guyane és Mayotte már korábban felkerült a nem javasolt helyek közé.

Minderre azért volt szükség, mert a hét elején huszonnégy órán belül 3300 új fertőzést regisztráltak Franciaországban, Belgium vezetése pedig magas kockázatúnak ítéli meg a vörös zónába sorolt területek felkeresését. Ide kapcsolódóan néhány napja új karanténszabályok léptek életbe az Egyesült Királyságban is, amelyek a Franciaországból, Spanyolországból és Belgiumból érkezőkre vonatkoznak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Euronews, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában
Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom