Close
Nem utazhatnak a belgák Európa egyik legnépszerűbb városába

Nem utazhatnak a belgák Európa egyik legnépszerűbb városába

Maradjanak otthon.

Megnövekedtek az esetszámok Párizsban (is), ezért a belga külügyminisztérium nem javasolja a belga állampolgároknak a francia fővárosba történő utazást. Aki mégis elutazik, annak kötelező Covid–19-tesztet csináltatnia vagy hazatéréskor karanténba vonulnia.

Párizs és környéke mellett további öt francia megye (Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, Sarthe, Hérault, és Alpes-Maritimes) került vörös zónába, vagyis a külügyminisztérium tiltólistájára – ide tartozik még Románia, Dánia, Andorra, Finnország, Málta, illetve Spanyolország egyes részei (Madrid, Barcelona és a Baleár-szigetek). Három franciaországi megye, Bouches-du-Rhone, Guyane és Mayotte már korábban felkerült a nem javasolt helyek közé.

Minderre azért volt szükség, mert a hét elején huszonnégy órán belül 3300 új fertőzést regisztráltak Franciaországban, Belgium vezetése pedig magas kockázatúnak ítéli meg a vörös zónába sorolt területek felkeresését. Ide kapcsolódóan néhány napja új karanténszabályok léptek életbe az Egyesült Királyságban is, amelyek a Franciaországból, Spanyolországból és Belgiumból érkezőkre vonatkoznak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Euronews, fotók: Pixabay)

tiltás | covid-19 | karantén | koronavírus | belgium

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram