Close
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat

Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat

Hamarosan számos más európai országhoz hasonlóan Németországba is Covidhoz kapcsolódó dokumentumok nélkül utazhatunk.

Augusztus végéig felfüggesztik a belépésre vonatkozó 3G-szabályt, mely szerint az utazóknak igazolást kell bemutatniuk arról, hogy megkapták az oltást, felgyógyultak a betegségből vagy negatív teszttel rendelkeznek.

Berlin

Ez nem vonatkozik a vírusvariáns területről, vagyis az azokról a helyekről érkezőkre, ahol egy olyan, Németországban még nem jellemző vírusmutáció terjedt el, amellyel szemben az ismert oltóanyagok csak korlátozott védettséget nyújtanak. Az ilyen országokból érkezőknek továbbra is kéthetes karanténba kell vonulniuk akkor is, ha megkapták az oltást. Jelenleg azonban egyetlen ország sem szerepel ezen a listán.

Hamburg

Németországban az egyik legnagyobb az átoltottság Európát tekintve,

mivel a lakosság 77,6 százaléka kapta meg a vakcina első adagját és 77,5 százalék a másodikat is, emellett a lakosok 59,5 százalékának a harmadik oltása is megvan.

Mindez azért is jó hír, mert idén nyáron egész Németországot beutazhatjuk mindössze kilenc euróból.

(Keresés: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

beutazás | korlátozás | belépés | Németország | korlátozás eltörlése

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram