Close
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat

Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat

Hamarosan számos más európai országhoz hasonlóan Németországba is Covidhoz kapcsolódó dokumentumok nélkül utazhatunk.

Augusztus végéig felfüggesztik a belépésre vonatkozó 3G-szabályt, mely szerint az utazóknak igazolást kell bemutatniuk arról, hogy megkapták az oltást, felgyógyultak a betegségből vagy negatív teszttel rendelkeznek.

Berlin

Ez nem vonatkozik a vírusvariáns területről, vagyis az azokról a helyekről érkezőkre, ahol egy olyan, Németországban még nem jellemző vírusmutáció terjedt el, amellyel szemben az ismert oltóanyagok csak korlátozott védettséget nyújtanak. Az ilyen országokból érkezőknek továbbra is kéthetes karanténba kell vonulniuk akkor is, ha megkapták az oltást. Jelenleg azonban egyetlen ország sem szerepel ezen a listán.

Hamburg

Németországban az egyik legnagyobb az átoltottság Európát tekintve,

mivel a lakosság 77,6 százaléka kapta meg a vakcina első adagját és 77,5 százalék a másodikat is, emellett a lakosok 59,5 százalékának a harmadik oltása is megvan.

Mindez azért is jó hír, mert idén nyáron egész Németországot beutazhatjuk mindössze kilenc euróból.

(Keresés: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

Németország | belépés | korlátozás eltörlése | beutazás | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom