Karácsonyra országos lockdown jöhet a járvány terjedése miatt az új német kancellár szerint

Az új német kancellár nem zárt ki egy lockdownt karácsony idejére Németországban. Az Euronews által szemlézett lapinterjúban Olaf Scholz azt mondta, nem létezhetnek "vörös vonalak" a járványkezelésben.

"Nem szabad, hogy létezzenek vörös vonalak, ezt a járvány megmutatta nekünk. Mindig készen kell állnunk arra, hogy újragondoljuk az álláspontunkat, ha a körülmények úgy kívánják" – mondta a Bild am Sonntag-nak adott interjújában.

Szerinte ilyenkor gyorsan és határozottan kell cselekedni.

Mindemellett nem utasította el kategorikusan az ország teljes lezárását sem a karácsonyi időszakra.

Úgy fogalmazott, a szövetségi kormány és a tartományok most nagyon szigorú intézkedéseket hoztak, ugyanakkor minden nap ellenőrizni fogják, hogyan hajtják végre ezeket, és hogy elegendőek-e.

Eközben az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) összeállította a “nagyon magas” kockázatúnak minősített helyek listáját.

(Forrás: Euronews, fotó: Getty Images)

járvány | utazás | covid | kancellár | lezárás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom