Close
Ezentúl korlátozások nélkül utazhatnak a magyarok Németországba

Ezentúl korlátozások nélkül utazhatnak a magyarok Németországba

Megszűnnek a beutazási korlátozások.

A Külügyminisztérium honlapján olvasható, hogy a német hatóságok megváltoztatták Magyarország járványügyi besorolását, ennek értelmében

a Magyarországról Németországba beutazó személyeknél megszűnnek a beutazási korlátozások.

Vasárnaptól már nincs karanténkötelezettség, előzetes regisztrációra és tesztre sincs szükség akkor, ha valaki nem repülővel utazik. Ha viszont repülnénk, akkor teszttel vagy az oltási igazolvánnyal lehet belépni az országba.

Emellett fontos tudni, hogy ha kocsival mennénk és Ausztriában is megállnánk egy időre, akkor, először az osztrák előírásoknak kell megfelelnünk, de ott viszont van regisztráció és ellenőrzik az oltási igazolást. Ha viszont csak átutaznánk Ausztrián, akkor a német feltételeknek kell megfelelnünk, amennyben ezt megfelelően alá tudjuk támasztani.

Nem csak Németország, hanem ez az apró balkáni ország is enyhített a korlátozásokon, a horvátokhoz pedig már érkezik az uniós Covid-igazolvány.

(Fotók: Unsplash, forrás: Telex)

beutazás | korlátozás nélkül | védettség | Németország | autó

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram