Close
Elképesztő videó mutatja be a múlt század eleji New York hangulatát

Elképesztő videó mutatja be a múlt század eleji New York hangulatát

Az 548 óra New Yorkban oldalán találtuk ezt a pazar felvételt (színesben!) arról, milyen volt az élet a világ fővárosának utcáin 1911-ben.

A videóhoz mellékelt szövegből kiderül, hogy a színek és a 4K-s minőség utómunka eredménye. Az eredeti fotókat egy svéd filmstúdió, a Svenska Biografteatern rögzítette, ezekhez a képkockákhoz nyúlt hozzá Denis Shiryaev, aki ráküldte a videóra a DeOldify nevű képrestaurátor programot – olvasható a posztban.

A színek mellett a villamosok, a lovaskocsik, a dudáló autómobilok és a kiabáló gyerekek zajának köszönhetően ez a nyolc perc felér egy valódi időutazással.

(Fotó: Getty Images)

képek | 4k | régi | new york | színes

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram