Close
Elképesztő videó mutatja be a múlt század eleji New York hangulatát

Elképesztő videó mutatja be a múlt század eleji New York hangulatát

Az 548 óra New Yorkban oldalán találtuk ezt a pazar felvételt (színesben!) arról, milyen volt az élet a világ fővárosának utcáin 1911-ben.

A videóhoz mellékelt szövegből kiderül, hogy a színek és a 4K-s minőség utómunka eredménye. Az eredeti fotókat egy svéd filmstúdió, a Svenska Biografteatern rögzítette, ezekhez a képkockákhoz nyúlt hozzá Denis Shiryaev, aki ráküldte a videóra a DeOldify nevű képrestaurátor programot – olvasható a posztban.

A színek mellett a villamosok, a lovaskocsik, a dudáló autómobilok és a kiabáló gyerekek zajának köszönhetően ez a nyolc perc felér egy valódi időutazással.

(Fotó: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom