Close
Utolérte végre a modern technológia Európa ikonikus vonatát is

Utolérte végre a modern technológia Európa ikonikus vonatát is

1959-es alapítása óta papír alapú jegyeket és bérleteket árult Európát körbezakatoló járataira az Eurail. A sikeres júniusi teszidőszakot követően azonban nagy változás állt be a patinás társaság életében: Olaszországban bevezetik a digitális jegyértékesítést.

A tradícióra odafigyelő Eurail járataira az elmúlt bő hatvan évben postai úton történő megrendeléssel voltak elérhetőek a jegyek, illetve az utóbbi években már működött az e-mailen lefoglalós, otthon kinyomtatós verzió is.

Ez viszont igencsak megnehezítette a mai kor emberének spontán utazási opcióit; a jegyek adatait például kizárólag tintával (nem ceruzával!) lehetett kitölteni, és érvényesíteni kellett az állomáson az utazás megkezdése előtt.

A digitális jegy viszont bármikor letölthető, egyszerűen használható, és könnyebb dolga van vele a kalauznak is az ellenőrzésnél.

Az Eurail azért állt sokáig ellen a digitális technológiának, mert a jegyekre afféle mementóként tekintett, egy kedves szuvenírre, egy relikviára, ami az utazásra emlékeztette a felhasználóját. A papírjegy elkötelezett híveként egy harminchárom országot érintő rugalmas struktúrát vezetett be, amely összekapcsolja a különböző országokban működő eltérő rendszereket, és egyetlen jeggyel lehetővé teszi a határokon átívelő utazást.

Az olasz Trenitaliával együttműködve a tesztidőszakot követően viszont még ebben az évben bevezetik ennek a több országot érintő rendszernek a digitális verzióját, úgyhogy sokkal gyorsabban és kevésbé körülményesen lehet majd globális bérlethez jutni a kontinenst körbevonatozó szerelvényekre.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

jegy | Európa | digitális | Eurail | utazás

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram