Close
Erre a vonatra kell felszállni, ha a vidéki Anglia legszebb tájain zötyögnénk

Erre a vonatra kell felszállni, ha a vidéki Anglia legszebb tájain zötyögnénk

Anglia legbájosabb táját többféleképpen be lehet barangolni, de a legkényelmesebb módja kétségkívül a vonatozás. A július második felében induló legújabb járaton nincs más dolgunk, mint ablakhoz tapasztani az orrunkat, és gyönyörködni a látványban

Ezen a nyáron New Yorkshire és Cumbria bámulatos vidékét fedezhetjük fel a Rail Charter Services jóvoltából.

A turistavonat naponta háromszor száznyolcvan kilométeren át kanyarog Anglia legszebb régióin, olyan klasszikus kisvárosokat érintve, mint Appleby, Settle vagy Skipton, továbbá áthalad a tekintélyes Ribblehead-viadukton, Ais Gillen, valamint a Dent állomáson is.

A nem mindennapi látnivalókat kínáló járatra háromféle jegyet lehet váltani a rövid kirándulóstól kezdve a full extrás, egész napos élményig.

Apropó élmény: a jegyár tartalmaz egy fedélzeti kísérőt is, aki az utasok edukációját segítve érdekes és izgalmas történeteket mesél az éppen aktuális helyszínekről.

Adrian Quine, a Rail Charter Services társaság igazgatója elmondta, ez az első alkalom, hogy külön menetrend szerinti turistavonat üzemel Angliában. Szerinte megvan benne a potenciál, hogy jelentős turistaattrakció legyen  akár főszezonban is.

A szerelvények július 20. és szeptember 12. között közlekednek, hétfőtől szombatig. Az első osztályú, közvetlenül az ablak mellé szóló oda-vissza jegyek átszámítva nagyjából 11 ezer forintba kerülnek a teljes szakaszra. A társadalmi távolságtartás szabályainak megfelelően kialakított kocsikban összesen százhuszonnyolc férőhely van, a páros jegyeket kizárólag egy háztarsában élők vásárolhatják meg.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: matadornetwork, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom