Close
Erre a vonatra kell felszállni, ha a vidéki Anglia legszebb tájain zötyögnénk

Erre a vonatra kell felszállni, ha a vidéki Anglia legszebb tájain zötyögnénk

Anglia legbájosabb táját többféleképpen be lehet barangolni, de a legkényelmesebb módja kétségkívül a vonatozás. A július második felében induló legújabb járaton nincs más dolgunk, mint ablakhoz tapasztani az orrunkat, és gyönyörködni a látványban

Ezen a nyáron New Yorkshire és Cumbria bámulatos vidékét fedezhetjük fel a Rail Charter Services jóvoltából.

A turistavonat naponta háromszor száznyolcvan kilométeren át kanyarog Anglia legszebb régióin, olyan klasszikus kisvárosokat érintve, mint Appleby, Settle vagy Skipton, továbbá áthalad a tekintélyes Ribblehead-viadukton, Ais Gillen, valamint a Dent állomáson is.

A nem mindennapi látnivalókat kínáló járatra háromféle jegyet lehet váltani a rövid kirándulóstól kezdve a full extrás, egész napos élményig.

Apropó élmény: a jegyár tartalmaz egy fedélzeti kísérőt is, aki az utasok edukációját segítve érdekes és izgalmas történeteket mesél az éppen aktuális helyszínekről.

Adrian Quine, a Rail Charter Services társaság igazgatója elmondta, ez az első alkalom, hogy külön menetrend szerinti turistavonat üzemel Angliában. Szerinte megvan benne a potenciál, hogy jelentős turistaattrakció legyen  akár főszezonban is.

A szerelvények július 20. és szeptember 12. között közlekednek, hétfőtől szombatig. Az első osztályú, közvetlenül az ablak mellé szóló oda-vissza jegyek átszámítva nagyjából 11 ezer forintba kerülnek a teljes szakaszra. A társadalmi távolságtartás szabályainak megfelelően kialakított kocsikban összesen százhuszonnyolc férőhely van, a páros jegyeket kizárólag egy háztarsában élők vásárolhatják meg.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: matadornetwork, fotók: Pixabay)

Rail Charter Services | vidék | első osztály | járat | nyár

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom