Close
Limitált kiadású órával csatolja vissza a csuklónkra a Bauhaus-érzést a Nomos

Limitált kiadású órával csatolja vissza a csuklónkra a Bauhaus-érzést a Nomos

Breuer Marcellt és Moholy-Nagy Lászlót aligha kell bővebben bemutatni, ha a Bauhausról van szó. A korszakokat meghatározó stílus előtt most limitált kiadású órával tiszteleg a német óragyártó manufaktúra, a Nomos. 

Az 1919-ben alapított világhírű művészeti iskola a 20. század egyik legnagyobb hatású mozgalmaként ismert.

Jövőre századik születésnapját ünnepli a németországi Weimarban alapított irányzat, a jeles évfordulóra pedig a stílus legmarkánsabb óraipari képviselője nem akármilyen meglepetéssel érkezett.

Hivatalosan Nomos Tangente A Century of Bauhaus Limited Edition névre keresztelték azt a jubileumra megalkotott múltidéző órát, amely természetesen magán viseli a Bauhausra jellemző klasszikus jegyeket a barnás (illetve a számlapra festett piros, kék és sárga) alapszíntől a letisztult, minimalista formavilágig.

A három méretben és méretenként három változatban készült órát variánsonként száz darabra limitálták – ezzel is egyértelmű utalást téve a centenáriumra.

Gyors számolás után tehát kiderül, hogy összesen kilencszáz példányt hoznak forgalomba, mindegyiket egyedi számozással és a Nomos kedvenc, Alpha nevű kézi felhúzású szerkezetével látták el.

A 33, 35 és 38 milliméteres modellek a hivatalos oldalon 1260, 1360 és 1460 euróért előrendelhetőek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nomos Glasshütte)

jubileum | centenárium | limitált kiadás | bauhaus | manufaktúra

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram