Close
Limitált kiadású órával csatolja vissza a csuklónkra a Bauhaus-érzést a Nomos

Limitált kiadású órával csatolja vissza a csuklónkra a Bauhaus-érzést a Nomos

Breuer Marcellt és Moholy-Nagy Lászlót aligha kell bővebben bemutatni, ha a Bauhausról van szó. A korszakokat meghatározó stílus előtt most limitált kiadású órával tiszteleg a német óragyártó manufaktúra, a Nomos. 

Az 1919-ben alapított világhírű művészeti iskola a 20. század egyik legnagyobb hatású mozgalmaként ismert.

Jövőre századik születésnapját ünnepli a németországi Weimarban alapított irányzat, a jeles évfordulóra pedig a stílus legmarkánsabb óraipari képviselője nem akármilyen meglepetéssel érkezett.

Hivatalosan Nomos Tangente A Century of Bauhaus Limited Edition névre keresztelték azt a jubileumra megalkotott múltidéző órát, amely természetesen magán viseli a Bauhausra jellemző klasszikus jegyeket a barnás (illetve a számlapra festett piros, kék és sárga) alapszíntől a letisztult, minimalista formavilágig.

A három méretben és méretenként három változatban készült órát variánsonként száz darabra limitálták – ezzel is egyértelmű utalást téve a centenáriumra.

Gyors számolás után tehát kiderül, hogy összesen kilencszáz példányt hoznak forgalomba, mindegyiket egyedi számozással és a Nomos kedvenc, Alpha nevű kézi felhúzású szerkezetével látták el.

A 33, 35 és 38 milliméteres modellek a hivatalos oldalon 1260, 1360 és 1460 euróért előrendelhetőek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nomos Glasshütte)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom