Close
Éjkék színekben pompáznak a Nomos ünnepi Orionjai

Éjkék színekben pompáznak a Nomos ünnepi Orionjai

Megszokhattuk már a visszafogottságot és az eleganciát a Nomostól, úgyhogy idén sem robbantottak karácsonyi meglepetésbombát az Orion névre keresztelt kollekciójukkal. Ettől még gyönyörűek lettek a szolidnak mondható darabok. 

A suttogó erdei fenyők és a hol békésnek, hol zordnak tűnő hegyvonulatok által határolt festő környezetben, Glasshüttében alapította 1990-ben Roland Schwertner a német óraipar egyik legfontosabb cégét. A cseh határhoz közeli kisvárosban készült modelleket, köztük az Oriont két évvel később Bázelben ismerhette meg a nagyvilág.

A Nomos aztán öles léptekkel trappolt felfelé az óragyártók ranglistáján: a hadművelet sikerességét számos rangos nemzetközi díj mutatta.

Ebben az évben kivételes opciót kínál azoknak, akik elegáns és stílusos ajándékot raknának a fa alá: a női Orion 33 és a férfi Orion 38 egyaránt kézzel készült éjkék darabjai minden perc és másodperc szépségét ünneplik.

A relatíve nagynak, ám vékonynak mondható Nomos Orionjai megtartották a kollekció vonzó arányait és jellemzőit, a lapos tokot, a minimalista Bauhas-dizájnt, valamint a kizárólag kézi felhúzással működő szerkezetet, melyek az aranyozott mutatókkal együtt a legfelsőbb tartományba repítik az eleganciát.

Megszokhattuk, hogy a Nomos folyton játszadozik a színekkel és tovább lát a fekete vagy fehér alapú számlapoknál.

Az éjkék árnyalatot a számlap harmóniájához igazítva hasonló színben festette meg, hogy megtartsa a rá jellemző, visszafogottnak mondható klasszikus stílusjegyeit.

A rozsdamentes acélból és zafír kristályüvegből készült, 33 és 38 mm-es változatban kapható modellek harminc méterig vízállóak, egy felhúzással nagyjából negyvenhárom órányi üzemidőt garantálnak. A vastag és elpusztíthatatlan szíjaihoz csakis a legszebb bőrt használták fel, ami passzol mindenféle típushoz és a különböző karakterű viselőhöz is.

Az órák 1460 eurótól indulnak, bővebb információért errefelé érdemes nézelődni.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom