Close
Éjkék színekben pompáznak a Nomos ünnepi Orionjai

Éjkék színekben pompáznak a Nomos ünnepi Orionjai

Megszokhattuk már a visszafogottságot és az eleganciát a Nomostól, úgyhogy idén sem robbantottak karácsonyi meglepetésbombát az Orion névre keresztelt kollekciójukkal. Ettől még gyönyörűek lettek a szolidnak mondható darabok. 

A suttogó erdei fenyők és a hol békésnek, hol zordnak tűnő hegyvonulatok által határolt festő környezetben, Glasshüttében alapította 1990-ben Roland Schwertner a német óraipar egyik legfontosabb cégét. A cseh határhoz közeli kisvárosban készült modelleket, köztük az Oriont két évvel később Bázelben ismerhette meg a nagyvilág.

A Nomos aztán öles léptekkel trappolt felfelé az óragyártók ranglistáján: a hadművelet sikerességét számos rangos nemzetközi díj mutatta.

Ebben az évben kivételes opciót kínál azoknak, akik elegáns és stílusos ajándékot raknának a fa alá: a női Orion 33 és a férfi Orion 38 egyaránt kézzel készült éjkék darabjai minden perc és másodperc szépségét ünneplik.

A relatíve nagynak, ám vékonynak mondható Nomos Orionjai megtartották a kollekció vonzó arányait és jellemzőit, a lapos tokot, a minimalista Bauhas-dizájnt, valamint a kizárólag kézi felhúzással működő szerkezetet, melyek az aranyozott mutatókkal együtt a legfelsőbb tartományba repítik az eleganciát.

Megszokhattuk, hogy a Nomos folyton játszadozik a színekkel és tovább lát a fekete vagy fehér alapú számlapoknál.

Az éjkék árnyalatot a számlap harmóniájához igazítva hasonló színben festette meg, hogy megtartsa a rá jellemző, visszafogottnak mondható klasszikus stílusjegyeit.

A rozsdamentes acélból és zafír kristályüvegből készült, 33 és 38 mm-es változatban kapható modellek harminc méterig vízállóak, egy felhúzással nagyjából negyvenhárom órányi üzemidőt garantálnak. A vastag és elpusztíthatatlan szíjaihoz csakis a legszebb bőrt használták fel, ami passzol mindenféle típushoz és a különböző karakterű viselőhöz is.

Az órák 1460 eurótól indulnak, bővebb információért errefelé érdemes nézelődni.

Close