Close
Nézegess díjnyertes fotókat a sarki fény idei legszebb felbukkanásairól!

Nézegess díjnyertes fotókat a sarki fény idei legszebb felbukkanásairól!

Minden évben megrendezik a fotósok körében igen népszerű Northern Lights of the Year versenyt, amelyre idén is elképesztő fényképekkel neveztek. Az izlandi partoktól Grönland robosztus jéghegyéig, páratlan természeti környezetben sikerült elkészíteni a díjnyertes alkotásokat.

Ha látványos természeti jelenségről van szó, a sarki fénynél varázslatosabb nem igazán létezik.

Az éjszakai égbolton keletkező fényhullámok változatosak, játékosak és legendásan káprázatosak.

Éppen ezért nem túlzás azt állítani, hogy a Capture the Atlas utazási és fotós blog által meghirdetett Northern Light Photographer of the Year verseny az év egyik leglenyűgözőbb fotópályázata, ráadásul nemcsak az északi fény jelenik meg a beküldött alkotásokon, hanem a déli féltekén készült auróra jelenséget is megörökítették például Új-Zélandon.

Ebben a képgalériában megmutatjuk a mi kedvenceinket.

Szívesen megnéznéd a sarki fényt? Ebben a cikkünkben Európa legszebb vonatútjait gyűjtöttük össze, ahol utazás közben csodálhatod meg a ritka fényjelenséget. Itt és itt pedig megmutatjuk azt, hogy idén hol volt látható Magyarországon is az aurora borealis.

(Forrás: TimeOut, fotók: Northen Lights of the Year)

északi fény | sarki fény | aurora borealis | Northern Light Photographer of the Year | fotóverseny

FOLYTASD EZZEL

Madonnától próbál kölcsönkérni egy elveszettnek hitt festményt a francia város

Kiderült, mi kell az igazi boldogsághoz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram