Close
Akár a te felvételed is benne lehet a Notre-Dame-i tűzvészről szóló filmben

Akár a te felvételed is benne lehet a Notre-Dame-i tűzvészről szóló filmben

A Hét év Tibetben rendezője készít a katasztrófáról filmet, amelyhez amatőr felvételeket keres, bárkitől.

Felhívást tett közzé hétfőn a párizsi Notre-Dame-székesegyház leégéséről filmet forgató Jean-Jacques Annaud a katasztrófáról amatőr felvételeket készítő szemtanúk számára.

A filmrendező a tűzvész estéjén Párizsban készült felvételeket keres, és mindenekelőtt olyan képek érdekli,

amelyek a tragédia miatt Párizsban kialakult hatalmas dugókat, valamint a tűzoltókat buzdító énekléseket rögzítették az éjszaka folyamán.

Ezenkívül a tűzben álló Notre-Dame-ot külföldön figyelők reakcióiról készült riportokat is keres a francia stáb. A felvételeket a notredamebrule.com oldalra lehet feltölteni, és elképzelhető, hogy

a kiválasztott képsorok bekerülnek a Notre-Dame brule (Ég a Notre-Dame) címen készülő alkotásba, amely várhatóan 2022-ben lesz látható.

A rózsa neve és a Hét év Tibetben hetvenhét éves rendezője már elkezdte a forgatást a tűzvészről, amely 2019. április 15-én ütött ki a párizsi székesegyházban. A nagyszabású mozifilm öt százaléka archív felvételekből, kilencvenöt százalékban pedig újraforgatott jelenetekből fog állni.

A Notre-Dame újjáépítéséhez egyébként nemrég kezdték el kivágni a több száz éves tölgyfákat Franciaországban, a Notre-Dame-tól nem messze pedig a Louvre teljes gyűjteményét, 480 ezer műalkotást járhatunk be teljesen ingyen, online.

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok
„Ami stabilan az enyém, az én magam vagyok” – Lakatos Márk-portré
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom