Close
Akár a te felvételed is benne lehet a Notre-Dame-i tűzvészről szóló filmben

Akár a te felvételed is benne lehet a Notre-Dame-i tűzvészről szóló filmben

A Hét év Tibetben rendezője készít a katasztrófáról filmet, amelyhez amatőr felvételeket keres, bárkitől.

Felhívást tett közzé hétfőn a párizsi Notre-Dame-székesegyház leégéséről filmet forgató Jean-Jacques Annaud a katasztrófáról amatőr felvételeket készítő szemtanúk számára.

A filmrendező a tűzvész estéjén Párizsban készült felvételeket keres, és mindenekelőtt olyan képek érdekli,

amelyek a tragédia miatt Párizsban kialakult hatalmas dugókat, valamint a tűzoltókat buzdító énekléseket rögzítették az éjszaka folyamán.

Ezenkívül a tűzben álló Notre-Dame-ot külföldön figyelők reakcióiról készült riportokat is keres a francia stáb. A felvételeket a notredamebrule.com oldalra lehet feltölteni, és elképzelhető, hogy

a kiválasztott képsorok bekerülnek a Notre-Dame brule (Ég a Notre-Dame) címen készülő alkotásba, amely várhatóan 2022-ben lesz látható.

A rózsa neve és a Hét év Tibetben hetvenhét éves rendezője már elkezdte a forgatást a tűzvészről, amely 2019. április 15-én ütött ki a párizsi székesegyházban. A nagyszabású mozifilm öt százaléka archív felvételekből, kilencvenöt százalékban pedig újraforgatott jelenetekből fog állni.

A Notre-Dame újjáépítéséhez egyébként nemrég kezdték el kivágni a több száz éves tölgyfákat Franciaországban, a Notre-Dame-tól nem messze pedig a Louvre teljes gyűjteményét, 480 ezer műalkotást járhatunk be teljesen ingyen, online.

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Íme egy "csodaszer", ami megmentheti az emberiséget
Megtalálták az elveszett aranyvárost Egyiptomban
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom