Close
Akár a te felvételed is benne lehet a Notre-Dame-i tűzvészről szóló filmben

Akár a te felvételed is benne lehet a Notre-Dame-i tűzvészről szóló filmben

A Hét év Tibetben rendezője készít a katasztrófáról filmet, amelyhez amatőr felvételeket keres, bárkitől.

Felhívást tett közzé hétfőn a párizsi Notre-Dame-székesegyház leégéséről filmet forgató Jean-Jacques Annaud a katasztrófáról amatőr felvételeket készítő szemtanúk számára.

A filmrendező a tűzvész estéjén Párizsban készült felvételeket keres, és mindenekelőtt olyan képek érdekli,

amelyek a tragédia miatt Párizsban kialakult hatalmas dugókat, valamint a tűzoltókat buzdító énekléseket rögzítették az éjszaka folyamán.

Ezenkívül a tűzben álló Notre-Dame-ot külföldön figyelők reakcióiról készült riportokat is keres a francia stáb. A felvételeket a notredamebrule.com oldalra lehet feltölteni, és elképzelhető, hogy

a kiválasztott képsorok bekerülnek a Notre-Dame brule (Ég a Notre-Dame) címen készülő alkotásba, amely várhatóan 2022-ben lesz látható.

A rózsa neve és a Hét év Tibetben hetvenhét éves rendezője már elkezdte a forgatást a tűzvészről, amely 2019. április 15-én ütött ki a párizsi székesegyházban. A nagyszabású mozifilm öt százaléka archív felvételekből, kilencvenöt százalékban pedig újraforgatott jelenetekből fog állni.

A Notre-Dame újjáépítéséhez egyébként nemrég kezdték el kivágni a több száz éves tölgyfákat Franciaországban, a Notre-Dame-tól nem messze pedig a Louvre teljes gyűjteményét, 480 ezer műalkotást járhatunk be teljesen ingyen, online.

(Forrás: MTI)

notre dame | rendező | brule | leéget | francia

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram