Close
Még soha nem tett ilyet a világ legismertebb múzeuma, de nagyon örülünk neki

Még soha nem tett ilyet a világ legismertebb múzeuma, de nagyon örülünk neki

Békeidőben az esőnapos programok egyik legjobbja a múzeumlátogatás, és bár mostanában erre nem nagyon van lehetőségünk, illetve esőből is kevesebbet kapunk, a párizsi Louvre lehetővé teszi, hogy hosszú órákat barangoljunk az intézmény falai kozött – ingyen és online.

A világ leglátogatottabb múzeuma létrehozott egy online platformot, ahová valamennyi műalkotását feltöltötte.

Ez pedig összesen 480 ezer darabot jelent.

A weboldal a múzeum nyolc részlegének gyűjteményét mutatja be a reneszánsz szobroktól kezdve az egyiptomi régiségeken át a világ minden tájáról származó művészek által festett képekig.

“A Louvre leporolja a kincseit, és megmutatja a kevésbé ismert darabjait is. Először a történelemben bárki ingyenesen hozzáférhet a teljes gyűjteményhez a számítógépéről vagy az okostelefonjáról, függetlenül attól, hogy a műtárgyak a múzeumban, kölcsönben vagy egy raktárban pihennek-e. A Louvre lenyűgöző kulturális öröksége tehát csak egy kattintásnyira van már. Biztos vagyok benne, hogy a digitálisan elérhető tartalom tovább fogja ösztönözni az embereket arra, hogy valamikor majd eljöjjenek a Louvre-ba, és aztán személyesen fedezzék fel a gyűjteményt” – mondta Jean-Luc Martinez, az intézmény első embere.

A hatalmas kollekciót egyszerű vagy speciális keresésekkel lehet felfedezni kurátori osztályonként, illetve tematikus albumok mentén. Az oldalon egy interaktív térképet is találni, melynek segítségével szobáról szobára járható be az egyre bővülő gyűjteménnyel rendelkező múzeum.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében október végén bezárták a Louvre-t, így olyan világhírű műalkotások úszták meg a tömegeket, mint a Mona Lisa vagy a Milói Vénusz.  A múzeum továbbra is zárva van a nagyközönség  előtt, jelenleg felújítások zajlanak az épületben. 

Ha már végképp nem tudunk mihez kezdeni magunkkal a négy fal között, íme néhány további remek tipp a túlélésre!

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Műfenyő vagy igazi? Így lesz fenntarthatóbb a karácsony
Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom