Close
Még soha nem tett ilyet a világ legismertebb múzeuma, de nagyon örülünk neki

Még soha nem tett ilyet a világ legismertebb múzeuma, de nagyon örülünk neki

Békeidőben az esőnapos programok egyik legjobbja a múzeumlátogatás, és bár mostanában erre nem nagyon van lehetőségünk, illetve esőből is kevesebbet kapunk, a párizsi Louvre lehetővé teszi, hogy hosszú órákat barangoljunk az intézmény falai kozött – ingyen és online.

A világ leglátogatottabb múzeuma létrehozott egy online platformot, ahová valamennyi műalkotását feltöltötte.

Ez pedig összesen 480 ezer darabot jelent.

A weboldal a múzeum nyolc részlegének gyűjteményét mutatja be a reneszánsz szobroktól kezdve az egyiptomi régiségeken át a világ minden tájáról származó művészek által festett képekig.

“A Louvre leporolja a kincseit, és megmutatja a kevésbé ismert darabjait is. Először a történelemben bárki ingyenesen hozzáférhet a teljes gyűjteményhez a számítógépéről vagy az okostelefonjáról, függetlenül attól, hogy a műtárgyak a múzeumban, kölcsönben vagy egy raktárban pihennek-e. A Louvre lenyűgöző kulturális öröksége tehát csak egy kattintásnyira van már. Biztos vagyok benne, hogy a digitálisan elérhető tartalom tovább fogja ösztönözni az embereket arra, hogy valamikor majd eljöjjenek a Louvre-ba, és aztán személyesen fedezzék fel a gyűjteményt” – mondta Jean-Luc Martinez, az intézmény első embere.

A hatalmas kollekciót egyszerű vagy speciális keresésekkel lehet felfedezni kurátori osztályonként, illetve tematikus albumok mentén. Az oldalon egy interaktív térképet is találni, melynek segítségével szobáról szobára járható be az egyre bővülő gyűjteménnyel rendelkező múzeum.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében október végén bezárták a Louvre-t, így olyan világhírű műalkotások úszták meg a tömegeket, mint a Mona Lisa vagy a Milói Vénusz.  A múzeum továbbra is zárva van a nagyközönség  előtt, jelenleg felújítások zajlanak az épületben. 

Ha már végképp nem tudunk mihez kezdeni magunkkal a négy fal között, íme néhány további remek tipp a túlélésre!

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

gyűjtemény | franciaország | ingyen | online | digitális

FOLYTASD EZZEL

Regényzene készült az Utas és holdvilág című klasszikushoz

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram