Close
Ezeket a múzeumokat imádjuk a legjobban

Ezeket a múzeumokat imádjuk a legjobban

Nem borult a papírforma.

Mostanság az utazási lehetőségeink ugyan korlátozottak, de művészetkedvelők milliói még mindig naponta rászabadulnak az Instagramra, hogy megosszák emlékeiket kedvenc múzeumaikról. És mivel sok intézmény virtuális túrákat is kínál, az ikonikus galériák iránti érdeklődés egyáltalán nem csökkent.

A nyomtatókat forgalmazó Cartridge Save a legnépszerűbb múzeumokhoz kapcsolódó Instagram-bejegyzésekből készített elemzést, amiből kiderült, mely intézményeket szereti legjobban a képmegosztó oldal.

Az első helyezett kiléte nem okozott különösebb meglepetést, a világ leginkább Instagram-kompatibilis múzeuma ugyanis a párizsi Louvre lett.

A legismertebb festmények otthona a cikk írásának pillanatában 4 029 777 hashtaget, azaz címkét tudhat magáénak a népszerű platformon.

Az ezüstéremmel a New York-i Modern Művészetek Múzeuma büszkélkedhet a maga 2 514 885 címkéjével, harmadik a Nagy-Britannia leglátogatottabb múzeuma, a londoni Tate Modern 1 151 090 hashtaggel.

Negyedikként zárt a Los Angeles County Museum of Art (LACMA)  862 148 hashtaggel, míg az 1764-ben alapított szentpétervári Ermitázs 836 395 Instagram-címkével az ötödik helyet érte el. Az első tízbe befért még a New York-i MET, a londoni Nemzeti Galéra, a párizsi Orsay és a Pompidou központ, valamint a Los Angeles-i The Broad.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

Árverések és kiállítások világszerte

A világjárvány ellenére sem állt le a művészeti élet 2021 elején. Nemrég az egyik legjobb állapotban lévő Botticelli-festményt árverezték el, az árverésen Rembrandt Ábrahám és az angyalok című bibliai témájú festményét is áruba bocsátották, amelyet utoljára 1848-ban Londonban árvereztek el. Szerencsére az európai művészeti élet sem áll le idén, ugyanis tavasszal egy nagy szabású Vermeer-kiállítást terveznek Drezdában, amelynek középpontjában a holland aranykor zsenijének egy közelmúltban restaurált festménye lesz.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Segélykiáltás Velencéből: belépőjegyet kérnek az ikonikus bazilika látogatásáért
Angliában sokezer koncert lesz a következő másfél hónapban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom