Close
Ezeket a múzeumokat imádjuk a legjobban

Ezeket a múzeumokat imádjuk a legjobban

Nem borult a papírforma.

Mostanság az utazási lehetőségeink ugyan korlátozottak, de művészetkedvelők milliói még mindig naponta rászabadulnak az Instagramra, hogy megosszák emlékeiket kedvenc múzeumaikról. És mivel sok intézmény virtuális túrákat is kínál, az ikonikus galériák iránti érdeklődés egyáltalán nem csökkent.

A nyomtatókat forgalmazó Cartridge Save a legnépszerűbb múzeumokhoz kapcsolódó Instagram-bejegyzésekből készített elemzést, amiből kiderült, mely intézményeket szereti legjobban a képmegosztó oldal.

Az első helyezett kiléte nem okozott különösebb meglepetést, a világ leginkább Instagram-kompatibilis múzeuma ugyanis a párizsi Louvre lett.

A legismertebb festmények otthona a cikk írásának pillanatában 4 029 777 hashtaget, azaz címkét tudhat magáénak a népszerű platformon.

Az ezüstéremmel a New York-i Modern Művészetek Múzeuma büszkélkedhet a maga 2 514 885 címkéjével, harmadik a Nagy-Britannia leglátogatottabb múzeuma, a londoni Tate Modern 1 151 090 hashtaggel.

Negyedikként zárt a Los Angeles County Museum of Art (LACMA)  862 148 hashtaggel, míg az 1764-ben alapított szentpétervári Ermitázs 836 395 Instagram-címkével az ötödik helyet érte el. Az első tízbe befért még a New York-i MET, a londoni Nemzeti Galéra, a párizsi Orsay és a Pompidou központ, valamint a Los Angeles-i The Broad.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

Árverések és kiállítások világszerte

A világjárvány ellenére sem állt le a művészeti élet 2021 elején. Nemrég az egyik legjobb állapotban lévő Botticelli-festményt árverezték el, az árverésen Rembrandt Ábrahám és az angyalok című bibliai témájú festményét is áruba bocsátották, amelyet utoljára 1848-ban Londonban árvereztek el. Szerencsére az európai művészeti élet sem áll le idén, ugyanis tavasszal egy nagy szabású Vermeer-kiállítást terveznek Drezdában, amelynek középpontjában a holland aranykor zsenijének egy közelmúltban restaurált festménye lesz.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images, Unsplash)

világ | múzeumai | hashtag | instagram | legnépszerűbb

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom