Close
Hat tipp arra, hogyan fedezzük fel a világot a korlátozások idején

Hat tipp arra, hogyan fedezzük fel a világot a korlátozások idején

Ha már végképp nem tudunk mihez kezdeni magunkkal a négy fal között, íme néhány remek tipp a túlélésre.

Madárles

Magyarországon számos nemzeti park területén kijelölt tanösvényen haladva különleges növényeket és ritka madarakat figyelhetünk meg.

A séta során elmélyülhetünk a természet szépségeiben, fotózhatjuk, filmezhetjük az állatvilágot, megvizsgálhatjuk a fák törzseit, a zuzmót és a mohát, amely miniatűr esőerdőre hasonlít akkor, amikor egészen közel hajolunk hozzá.

Főzd le a világot!

Az ízek és illatok egyetlen pillanat alatt új tájakra tudnak elrepíteni bennünket. A friss mentatea például Jordániát, a grillezett zöldségek a mediterrán tengerpartot, a sült lazac Skandináviát idézi meg.

Tarthatunk akár tematikus napokat és heteket is, így például egyik alkalommal az indonéz gasztronómiába kóstolhatunk bele, máskor pedig Kubát fedezhetjük fel az ételeken keresztül.

Városnézés online térképeken, utazás a filmeken keresztül

A New Yorker szerint a Google Street View egyre népszerűbb, hiszen ha virtuálisan is,

de bejárhatjuk vele a világ legikonikusabb helyszíneit, barangolhatunk szűk utcácskákban, egykor nyüzsgő nagyvárosok főterein.

Ha ennél mélyebben beleásnánk magunkat a nagyvilágba, számos tévécsatorna szolgáltat változatos utazási műsorokat, de az internetes tévék kínálatában is remek opciók közül választhatunk.

Hallgassunk podcastokat!

Főként angol nyelvű utazási podcastok találhatók meg a legnagyobb streamoldalakon, a beszélgetésekből azonban nemcsak a direkt utazási élményeket és tapasztalatokat gyűjthetjük be, hanem emberi kapcsolatokba, közösségek életébe is bepillantást nyerhetünk, ráadásul nyelvtudásunkat is fejleszthetjük általa.

Olvassunk utazással kapcsolatos könyveket, magazinokat!

David Attenborough Egy élet a bolygónkon című könyve akár kötelező olvasmány is lehetne, de az online könyvesboltokból számos remek útikönyvet szerezhetünk be akár e-book változatban is, hogy aztán máris elkezdhessük megismerni bakancslistás utazásaink célállomásait.

Készítsünk kollázst vagy albumot!

Ha új utazási élményeket most nem is tudunk gyűjteni, a korábbiakat bármikor megidézhetjük.

Nem kell mást tennünk, mint előkeresnünk régi utazásaink során készült fényképeinket, apró szuvenírjeinket, képeslapokat és hűtőmágneseket, hogy aztán egy parafatáblára néhány tüske segítségével elképesztően látványos kollázsokat, tablókat tudjunk készíteni.

Neked is görcsbe rándul a gyomrod, ha arra gondolsz, hogy nem tudsz elutazni az egy éve tervezgetett vakációdra? Van néhány stresszoldó megoldás, amivel még a kreativitás is felszínre hozható!

(Fotók: Getty Images)

ötlet | kijárási tilalom | online | korlátozás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram