Close
Ha már nem utazhatunk, merítsünk belőle ihletet!

Ha már nem utazhatunk, merítsünk belőle ihletet!

Az utazási tablók készítése – legyen az digitális, vagy kézzel fogható – át tud segíteni a korlátozások okozta szorongáson, sőt, inspirálóan is hathatnak ránk, miközben alapjaiban alakítják át az általános közérzetünket.

Az utazás sokak hobbija, amikor azonban a határok bezárulnak, az utazás pedig szinte lehetetlenné válik, csak a terveinkbe és az utazás jelentette inspirációkba tudunk kapaszkodni.

Legyen szó egy távoli szigetről, amelyről itt, a Roadsteren olvastunk, vagy egy csodálatos túraútvonalról, amelyet egy természetfilmben láttunk meg, esetleg egy kristálytiszta patakról, amely egy reklámban köszönt vissza, mindegyik alkalmas lehet arra, hogy a nehéz időkben visszahozzanak valamit azokból az élményekből, amit az utazás jelent számunkra.

Ezekkel a kapaszkodókkal pedig bátran körbevehetjük magunkat, hogy a mindennapokban is motiválóan hathassanak ránk.

Az utazási terveinket, a ránk inspirálóan ható tájakat gyűjthetjük digitálisan is, például egy interaktív preziben, amelyet újra és újra megnézhetünk, de tökéletesen alkalmasak arra is, hogy kinyomtatva az üzenőfalunkra kerüljenek. A látványos fotók mellé társítsuk a nyaralás többi aspektusát is! Böngésszük a Pinterestet inspiráló ételfotók vagy éppen nyári ruhák iránt, tekintsük át az elektronikai üzletek kínálatát a legújabb fényképezőgépek után kutatva, vagy mélyüljünk el az interneten azokban a szabadidős programokban, amelyek az egyes célállomásokon az újranyitást követően várhatnak ránk!

Az ötletbörzét követően gyakorlatilag egy tablót fogunk kapni, rajta minden fontos élménnyel, ami következő utazásunk során várhat ránk, ha pedig motivációs idézeteket, és elegáns, vidám, romantikus kulcsszavakat is rendelünk hozzá, a hangulatunkat is erőteljesen tudjuk formálni általa.

Kutatások igazolták, hogy az utazni vágyók nyolcvan százaléka már elkészítette a következő hat hónapra vonatkozó tervét. A szakemberek szerint ennek oka, hogy bár a pandémia gyakorlatilag lenullázta az utazások számát, az oltások egyre szélesebb körű terjedése ismét okot ad az optimizmusra. Itt összefoglaltunk mindent, amit az utazás jövőjét jelentő oltásútlevélről tudni kell.

(Fotók: Getty Images)

inspiráció | korlátozások | kijárási tilalom | karantén | motiváció

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram