Bejelentették, mikor nyit újra a Notre Dame

Párizs ikonikus székesegyháza, a Notre Dame várhatóan 2024 végén ismét megnyílik a látogatók előtt. Mindez öt évvel azután történhet meg, hogy a tűzvész pusztított az épület falai között.

Az Euronews és az AP értesülései szerint a katedrális helyreállítási munkálatai nem tudnak befejeződni a nyári párizsi olimpiára, de a tervek szerint 2024. december 8-ig újra megnyitják a Notre Dame-ot. A francia kulturális miniszter ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a székesegyház felújítási munkálatait még 2025-ben folytatódni fognak.

Mint ismert, a párizsi katedrális rekonstrukciója 2022-ben kezdődhetett meg, a tűzvész után ugyanis több mint két évig a szakértőknek azon kellett dolgozniuk, hogy az épület stabil és biztonságos legyen. A rekonstrukciós munkálatok során a korábbi állapotokat állítják helyre, azaz újraépítik a kilencvenhat méter magas, 19. századi tornyot is.

Úgy tudni, a Notre Dame helyreállításán ezren dolgoznak.

2019. április 15, a tűzvész napja

A Notre Dame a francia főváros egyik legjelentősebb turisztikai attrakciója, amelyet a tűzvészt megelőzően évente akár tizennégy millióan, naponta pedig harmincezren kerestek fel, és átlagosan két órát töltöttek el a székesegyház megtekintésével.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

notre dame | újjépítés | katedrális | párizs | székesegyház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom