Close
Kizárólag organikus alapanyagokból készült ez a páratlanul környezetbarát cipő

Kizárólag organikus alapanyagokból készült ez a páratlanul környezetbarát cipő

Biológiailag teljesen lebomló és komposztálható, száz százalékig természetes.

A kanadai Native Shoes elhivatott a környezetvédelem mellett, éppen ezért igyekeznek olyan lábbeliket készíteni, amelyek nem járulnak hozzá a brutális mértékű műanyagszennyezéshez. A vállalat szerint csak az Egyesült Államokban 300 millió pár cipőt dobnak ki az emberek, amelyek túlnyomó többsége a hulladéklerakóban végzi. Ott pedig gyakorlatilag soha nem bomlanak le, hiszen műanyagból és kémiailag kezelt anyagokból készültek.

Szerencsére azért akadnak már olyan kezdeményezések, amelyek igyekeznek változást hozni. A Native Shoes egyik cipője például kizárólag növényi alapanyagokból készült, biológiailag lebomló és komposztálható, vagyis egyáltalán nem terheli a környezetet.

Az egyszerűen csak Plant Shoe névre keresztelt lépő különböző műanyagok helyett többek között szerves pamutból és vászonból, eukaliptuszból, ananászhéjból és parafából áll össze.

A talprésze például 90 százalékban parafából, 10 százalékban szizálkenderből készült. A cipő egyes elemeit olívaolajban áztatott jutafonnal és természetes latexalapú ragasztóval rögzítik egymáshoz.

A Plant Shoe kétévnyi kutatómunka és tesztelés eredménye, a kanadai gyártó azonban továbbra sem dől hátra. A jövőben is azon dolgoznak majd, hogy minél inkább környezetbarát technológiákat alkalmazhassanak.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Native Shoes)

FOLYTASD EZZEL
Elképesztő sikert arattak a hazai tervezők a Budapest Central European Fashion Weeken
A Budapest Fashion Week második napja is pazar bemutatókat hozott
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom