Close
Kizárólag organikus alapanyagokból készült ez a páratlanul környezetbarát cipő

Kizárólag organikus alapanyagokból készült ez a páratlanul környezetbarát cipő

Biológiailag teljesen lebomló és komposztálható, 100 százalékban természetes.

A kanadai Native Shoes elhivatott a környezetvédelem mellett, éppen ezért igyekeznek olyan lábbeliket készíteni, amelyek nem járulnak hozzá a brutális mértékű műanyagszennyezéshez. A vállalat szerint csak az Egyesült Államokban 300 millió pár cipőt dobnak ki az emberek, amelyek túlnyomó többsége a hulladéklerakóban végzi. Ott pedig gyakorlatilag soha nem bomlanak le, hiszen műanyagból és kémiailag kezelt anyagokból készültek.

Szerencsére azért akadnak már olyan kezdeményezések, amelyek igyekeznek változást hozni. A Native Shoes legújabb cipője kizárólag növényi alapanyagokból készült, biológiailag lebomló és komposztálható, vagyis egyáltalán nem terheli a környezetet.

Az egyszerűen csak Plant Shoe névre keresztelt lépő különböző műanyagok helyett többek között szerves pamutból és vászonból, eukaliptuszból, ananászhéjból és parafából áll össze.

A talprésze például 90 százalékban parafából, 10 százalékban szizálkenderből készült. A cipő egyes elemeit olívaolajban áztatott jutafonnal és természetes latexalapú ragasztóval rögzítik egymáshoz.

A Plant Shoe kétévnyi kutatómunka és tesztelés eredménye, a kanadai gyártó azonban továbbra sem dől hátra. A jövőben is azon dolgoznak majd, hogy minél inkább környezetbarát technológiákat alkalmazhassanak.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Native Shoes)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom