Close
Kizárólag organikus alapanyagokból készült ez a páratlanul környezetbarát cipő

Kizárólag organikus alapanyagokból készült ez a páratlanul környezetbarát cipő

Biológiailag teljesen lebomló és komposztálható, száz százalékig természetes.

A kanadai Native Shoes elhivatott a környezetvédelem mellett, éppen ezért igyekeznek olyan lábbeliket készíteni, amelyek nem járulnak hozzá a brutális mértékű műanyagszennyezéshez. A vállalat szerint csak az Egyesült Államokban 300 millió pár cipőt dobnak ki az emberek, amelyek túlnyomó többsége a hulladéklerakóban végzi. Ott pedig gyakorlatilag soha nem bomlanak le, hiszen műanyagból és kémiailag kezelt anyagokból készültek.

Szerencsére azért akadnak már olyan kezdeményezések, amelyek igyekeznek változást hozni. A Native Shoes egyik cipője például kizárólag növényi alapanyagokból készült, biológiailag lebomló és komposztálható, vagyis egyáltalán nem terheli a környezetet.

Az egyszerűen csak Plant Shoe névre keresztelt lépő különböző műanyagok helyett többek között szerves pamutból és vászonból, eukaliptuszból, ananászhéjból és parafából áll össze.

A talprésze például 90 százalékban parafából, 10 százalékban szizálkenderből készült. A cipő egyes elemeit olívaolajban áztatott jutafonnal és természetes latexalapú ragasztóval rögzítik egymáshoz.

A Plant Shoe kétévnyi kutatómunka és tesztelés eredménye, a kanadai gyártó azonban továbbra sem dől hátra. A jövőben is azon dolgoznak majd, hogy minél inkább környezetbarát technológiákat alkalmazhassanak.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Native Shoes)

native shoes | cipő | növényi | környezet | organikus

FOLYTASD EZZEL

A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

Csodálatos, exkluzív kapszulakollekció ünnepli Frida Kahlo örökségét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram